29 de novembre de 2020 29/11/20

Castelló afronta la temporada forta d'estiu amb ple de distintius de qualitat en les seues platges

Castelló afronta la temporada forta d'estiu amb ple de distintius de qualitat en les seues platges - (foto 1)

  Castelló afronta els mesos claus de la temporada d'estiu "amb ple de distintius en les nostres platges que acrediten la qualitat del nostre litoral", segons ha subratllat la regidora de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta. Les banderes blaves tornen a onejar en el Pinar, el Gurugú i el Serradal i els seus més de 4,5 quilòmetres d'arena que sumen les tres platges castellonenques compten amb la Q de Qualitat, els certificats europeus ISO 14001 i EMAS d'integració ambiental que certifiquen la qualitat del litoral castellonenc.

  Porta també ha explicat que a aquests distintius se sumen el de Sender Blau del parc litoral, el de Centre Blau per a la biblioteca de la platja del Pinar, que també suma el d'Ecoplaya. Finalment, les tres platges també participen en un programa de càlcul de la petjada de carboni per a conèixer l'impacte ambiental de l'activitat humana registrada en les tres platges.

  Castelló compta amb 4,5 quilòmetres de platges ben diferenciades: platja del Pinar, amb el parc litoral, ideal per a gaudir en família amb serveis com la biblioteca i un punt bebè per a lactància infantil amb servei de polseres intel·ligents per a localitzar a xiquets extraviats i, des de l'any passat, compta amb un àrea d'aparcament d'autocaravanes; la platja del Gurugú, on es concentra una major oferta d'oci i esports per a gaudir de la platja de dia i de nit; i la platja del Serradal, amb el seu característic sistema dunar hàbitat del corriol camanegre, una espècie protegida, idònia per als amants del natural. Totes la platges compten amb punts d'informació turística durant la temporada estival.

  El Patronat Municipal de Turisme, presidit per la regidora Patricia Puerta, ha reforçat enguany l'aposta per aprofitar el potencial turístic de les platges de Castelló allargant la temporada de manera que, des de Pasqua, s'han programat activitats de manera ininterrompuda.

  Unes activitats que es multipliquen a l'estiu amb una variada però singular oferta. La platja del Pinar, amb la biblioteca del mar i el Planetari com a punts de referència, es converteixen a l'estiu en l'escenari d'activitats diàries per a públic familiar: explica contes, jocs, tallers, escola d'estiu, etcètera. La platja del Pinar acull altres activitats com el Ioga, inclòs el Festival de Ioga de principis d'agost, i a més és referent d'accessibilitat i per açò oferta diferents recursos per a persones amb diversitat funcional.

  La platja del Gurugú ofereix una variada gamma d'esports com el volei platja, el tennis platja a més de serveis que permeten gaudir de l'esport en el mar. Aquesta platja també es consolida com a referent de l'oci amb Gurugú Musical que, per segon any consecutiu, oferirà concerts tots els divendres per a gaudir de l'arena i del mar amb bona música. Els quiosquets que se situen en el Gurugú també ofereixen un bon grapat d'activitats, especialment musicals.

  I, com no, un clàssic de l'estiu que no pot faltar en la platja del Gurugú: el cinema d'estiu amb projeccions tots els divendres de juliol i agost i els diumenges 30 de juliol i 6 d'agost a les 22.30.

  La platja del Serradal és un autèntic oasi gràcies a un sistema dunar natural que s'ha anat recuperant amb el temps. Aquest sistema dunar és l'hàbitat del corriol camanegre, una espècie protegida pel que és obligatori respectar els passos habilitats per a accedir a la platja. El Serradal ofereix una opció alternativa més relaxada a les altres dues platges en un entorn únic.

  Pujar