19 de gener de 2021 19/1/21

Castelló adjudica l'ampliació del pàrquing d'autocaravanes per 125.000 euros

Castelló adjudica l'ampliació del pàrquing d'autocaravanes per 125.000 euros - (foto 1)
  • L'alcaldessa, Amparo Marco, explica que el projecte de millora permetrà aconseguir 47 places i duplicar serveis

MÉS FOTOS
Castelló adjudica l'ampliació del pàrquing d'autocaravanes per 125.000 euros - (foto 2)

L'Ajuntament de Castelló ha adjudicat la segona fase del pàrquing d'autocaravanes que suposarà la creació de 27 noves places i la millora dels serveis existents en l'actualitat. Les obres s'han adjudicat per 125.000 euros i el termini d'execució és de sis setmanes, per la qual cosa s'espera que aquesta nova instal·lació estiga operativa per a l'inici de la temporada turística, en Setmana Santa.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que "a causa de l'ús intensiu que ha vingut registrant el pàrquing d'autocaravanes i a la demanda de major nombre de places que s'ha detectat, des del Govern Municipal hem decidit ampliar aquesta zona d'aparcament fins a ocupar la totalitat de la zona lliure existent en la mateixa zona".Marco ha destacat que l'ampliació d'aquest pàrquing d'autocaravanes "permetrà consolidar aquest tipus de turisme en la ciutat i contribuir a desestacionalitzar el sector".

El projecte consisteix en un accés rodat central a manera de carrer i aparcament als dos laterals, amb una zona de pas per als vianants perimetral i dues zones verdes en els laterals del solar. Es proposa com a continuació del projecte executat amb anterioritat de manera que es perceba com un únic, per la qual cosa s'utilitzen els mateixos materials que en la primera fase.

Amb la distribució prevista s'aconsegueix una dotació de 27 noves places d'aparcament per a autocaravanes, que se sumen a les 20 ja existents. A més, es preveu una millora de les dotacions que consisteixen en el duplicat de la zona de moll existent i la construcció d'un nou moll al final de la zona d'aparcament amb zona de neteja per a les autocaravanes (amb dotació d'aigua potable per a aigüera i buidatge d'aigües negres i grises) i la instal·lació d'un parquímetre i punt d'informació per a regular el temps d'estada dels vehicles.

Ocupació del 100%

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha recordat que l'àrea d'autocaravanes va registrar una ocupació del 100% durant l'estiu i ha mantingut un elevat índex d'ús a la tardor, arribant també en dies puntuals al 100% d'ocupació. La procedència de autocaravanistes és tant nacional com a estrangera. En el cas del turisme nacional, arriben des de províncies com València, Conca, Saragossa, Navarra, Valladolid o León, entre unes altres. Quant als turistes estrangers, procedeixen principalment de Portugal, Franca i Itàlia però també d'uns altres com Polònia.

Els visitants, en la seua majoria, romanen dos dies a Castelló, amb una despesa mitjana diari que va des dels cinquanta fins als cent euros. Trien la platja com a principal atractiu turístic i valoren positivament el transport públic fins al centre urbà per a visitar la ciutat, comerços i la possibilitat d'assaborir la gastronomia local, segons una enquesta realitzada als usuaris i usuàries el passat estiu.

Pujar