26 de setembre de 2020 26/9/20

Castelló adequa la façana de l'edifici nou de l'Ajuntament per a dignificar la plaça Major

Castelló adequa la façana de l'edifici nou de l'Ajuntament per a dignificar la plaça Major - (foto 1)
  • L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, aposta per recuperar el paper central que té la plaça Major en la vida de la ciutat

L'Ajuntament de Castelló ha executat treballs d'adequació de l'edifici nou de l'Ajuntament que han inclòs la pintura de la façana, la neteja de les escultures i l'arranjament de la fusteria de finestres i balconades, on també s'han instal·lat jardineres amb geranis. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que aquesta actuació “respon a la voluntat de dignificar un edifici municipal enclavat en plena plaça Major”.

Segons ha apuntat la primera edil, “la plaça Major és un lloc emblemàtic per als veïns i veïnes de Castelló pel que l'adequació d'aquest immoble municipal pretén ajudar a millorar la imatge d'aquest entorn que a més està protegit pel seu valor patrimonial, cultural i històric”.

El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha detallat els treballs, que han consistit en el pintat de façana i balconades; la neteja de les tres escultures existents; l'arranjament de la instal·lació dels projectors de la façana; la reparació, neteja i pintat de fusteria de finestres i balconades així com la instal·lació de jardineres en les balconades amb plantes de geranis. L'edil ha explicat que els treballs s'han executat amb càrrec al contracte anual de manteniment de l'Ajuntament de Castelló.

A aquesta actuació se sumarà la rehabilitació de les façanes de l'edifici noble de l'Ajuntament, que aquest 2016 celebra el seu 300 aniversari. Aquest és un dels projectes aprovats en la primera fase d'inversions financerament sostenibles i compta amb un pressupost de licitació de 400.000 euros.

Pujar