30 de setembre de 2020 30/9/20

Castelló activa la millora del servei de neteja que recupera el baldeig de carrers en tota la ciutat

 Castelló activa la millora del servei de neteja que recupera el baldeig de carrers en tota la ciutat - (foto 1)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat avui junt al regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, la modificació del contracte que permet millorar el servei de neteja de la ciutat i la recollida de residus sòlids urbans. El Govern municipal ha accelerat aquest últim tràmit perquè a partir de demà, 1 de setembre, ja es recuperen les prestacions suprimides en 2012 com el baldeig de carrers en tots els districtes o la neteja intensiva en zones d'oci nocturn i en zones per als vianants “per a oferir un millor servei a la ciutadania que permeta augmentar la qualitat de vida en la nostra ciutat”, en paraules de Marco.

  La primera edil ha destacat la importància d'aquesta modificació de contracte “ja que permet millorar un dels serveis que més havia acusat les retallades”. En aquest sentit, ha subratllat que la recuperació d'aquestes prestacions suposarà una injecció anual d'1,5 milions d'euros, amb el que la inversió per part de l'Ajuntament de Castelló en el servei de neteja viària i la recollida de residus sòlids urbans ascendirà a 16,6 milions d'euros a l'any.

  Per la seua banda, el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha insistit en la voluntat del Govern municipal de “mantenir l'espai urbà en condicions òptimes i de qualitat tant en el servei de neteja viària com en el de recollida de residus”. En aquest sentit, l'edil ha detallat els serveis que es recuperen a partir de demà dijous: baldeig manual de voreres i calçades; el fregat de voreres i zones per als vianants; neteja intensiva de paviments; neteja en zones d'oci nocturn; escombratge de repàs i la neteja en grups i urbanitzacions de l'extraradi, segons ha explicat el regidor Rafa Simó.

  Quant al servei de recollida de residus sòlids urbans, es millora la prerecollida en les ubicacions selectiva; recollida i transporte paper-cartó comercial i organismes oficials; recollida i transporte paper-cartó en contenidors; envasos lleugers en contenidor i vidre en contenidor.

  L'augment de la inversió en el servei de neteja viària i de recollida de residus no solament permetrà recuperar les prestacions retallades fa quatre anys sinó que també suposarà un increment de la plantilla amb 31 nous operaris i l'augment de la flota en 16 vehicles més.

  Pujar