24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló aconsegueix la seua millor xifra de viatgers de transport públic en un mes d'agost

Castelló aconsegueix la seua millor xifra de viatgers de transport públic en un mes d'agost - (foto 1)

  La xarxa pública de transport urbà de Castelló ha assolit la seua millor xifra de viatgers en un mes d'agost des que es tenen dades. Les diferents línies d'autobús urbà i el TRAM han superat els 366.000 usuaris, 50.000 més que durant el mateix mes de l'any anterior. El regidor de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha destacat la “tendència a l'alça en el nombre de viatgers que s'està registrant en els últims mesos, però especialment amb la millora i ampliació de línies d'autobús i el reforç del servei del TRAM”.

  Cal remuntar-se una dècada, en concret a l'any 2008, per a trobar l'anterior rècord de viatgers en un mes d'agost. Llavors van ser 352.203 els usuaris que van apostar pel transport públic per a desplaçar-se per la ciutat, una xifra que s'ha superat en quasi 14.000 viatgers enguany. “Són dades que reforcen la nostra aposta per potenciar el transport públic en els desplaçaments urbans, una aposta en la qual comptem amb el suport de la Conselleria de Vertebració del Territori dirigida per María José Salvador. De fet, aquest estiu la Conselleria ha tornat a recuperar la connexió sense transbord entre la UJI i la platja amb serveis especials a través de la plataforma de via reservada mentre que l'autobús del Grau que connecta Borrull amb la rotonda de l’aeroclub ha millorat la seua freqüència i ha passat a ser de sol 20 minutos”.

  El rècord de passatgers a l'agost respon a la tendència a l'alça en l'ús del transport públic a Castelló des que al novembre de 2016 l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, engegara una remodelació en la xarxa d'autobusos amb la incorporació de tres noves línies, la millora de freqüències o ampliació d'horaris en altres sis i la modificació de recorreguts en altres quatre per a optimitzar recursos i tenir itineraris més eficaços. Posteriorment, al març d'enguany, també es va ampliar el servei d'altres dues línies.
  “Guanyar 50.000 passatgers respecte a l'any anterior és una gran dada, però sobretot pel que significa a nivell de beneficis ambientals i socials per a la ciutat de Castelló i també econòmics per als usuaris”, ha subratllat el regidor Rafa Simó. A més, aquestes dades es coneixen coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat del 18 al 24 de setembre amb el lema de ‘Compartir et porta més lluny’.

  Castelló ha apostat enguany per descentralitzar la celebració de la Setmana de la Mobilitat per a acostar-la als barris i aconseguir així una major implicació del teixit associatiu de l'entorn. Per aquest motiu, el dilluns les activitats se celebraran en la plaça del Casal Jove del Grau; el dimarts es desplaçaran al parc Geòleg Royo; el dimecres en el parc Botànica Carmen Albert, el dijous en la plaça Mar Egeu i el divendres en la Plaça Major. Durant el dissabte hi haurà activitats en el carrer Navarra (PÀRKing Day) i en la Plaça Major, mentre que el diumenge se celebrarà la III Gincana Sostenible, organitzada per Su Taxi, amb punt d'eixida des de la Plaça Major.

  L'edil Rafa Simó també ha recordat que enguany la programació se centra més en el públic infantil per a conscienciar sobre la importància d'apostar per la mobilitat sostenible i els avantatges que suposa tant a nivell mediambiental com de salut. Així, tots els dies hi haurà tallers lúdics i didàctics sobre mobilitat sostenible, seguretat vial i camins escolars i assegurances i sostenibles. A més, també s'ha convocat una Marxa per la Seguretat Vial, el divendres a les 20:00, amb eixida i arribada a la Plaça Major. A més de participar en els tallers, els qui participen també podran deixar les seues propostes per a millorar la seguretat vial en la ciutat de Castelló. 

  Pujar