1 d’octubre de 2020 1/10/20

Castelló aconsegueix el seu millor registre de viatgers de la xarxa de transport públic en deu anys

Castelló aconsegueix el seu millor registre de viatgers de la xarxa de transport públic en deu anys - (foto 1)
  • El regidor Rafa Simó destaca que la creació de noves rutes d'autobús, la millora de freqüències i l'ampliació de serveis ha permès elevar a 2.141.456 els usuaris de gener a abril

La creació de tres noves rutes d'autobús urbà, la millora de freqüències i l'ampliació de serveis impulsada per la Regidoria de Mobilitat Urbana dirigida per Rafa Simó ha permès que la xarxa de transport públic de la ciutat de Castelló aconseguisca el seu millor registre de viatgers en el primer quadrimestre de l'any des de 2008. La xarxa de transport públic urbà ha sumat de gener a abril 2.141.456 viatgers, la qual cosa suposa 34.550 usuaris més que en 2011, l'any amb el millor registre fins al moment.

El regidor Rafa Simó considera que "aquestes xifres de viatgers avalen l'aposta del Govern municipal per recuperar línies, crear noves rutes d'autobús i optimitzar el servei". En aquest sentit, l'edil ha reiterat el compromís "per seguir potenciant el transport públic i la bicicleta per a avançar cap a una mobilitat cada vegada més sostenible en els desplaçaments urbans".

La millora de la xarxa pública de transport, que es va engegar el passat 1 de novembre, ha suposat que de gener a abril, en tres dels quatre mesos s'haja millorat el nombre d'usuaris respecte a l'any anterior. Així, gener va passar dels 434.057 viatgers registrats en 2016 als 489.925 d'enguany; al febrer els usuaris van passar de 495.917 a 534.772, una millorança que es va repetir al març en passar de 454.588 usuaris a 631.300.

L'aposta pel transport públic del Govern municipal no solament s'ha reflectit en la creació de noves línies, la millora de freqüències i l'ampliació de serveis. El regidor de Mobilitat subratlla que "l'impuls de serveis especials coincidint amb la celebració de festes com Magdalena, Sant Pere, Sant Joan, Cap d'any, etcètera, o la creació de la primera línia nocturna regular amb què explica la ciutat de Castelló també estan contribuint d'una manera decidida a convertir el transport públic en una opció prioritària en els trajectes urbans".

La unificació de tarifes aplicada per l'equip de Govern és un altre dels indicadors de l'aposta pel transport públic. En aquest sentit, l'edil Rafa Simó recorda que "per primera vegada tots els usuaris que utilitzen el transport públic dins del terme municipal de Castelló paguen la mateixa tarifa" després que l'Ajuntament de Castelló decidira subvencionar el bitllet als usuaris de la línia de Benicàssim i d'urbanitzacions de muntanya que pararen dins del terme de Castelló. La creació del bo Activa't, una mesura per a recolzar a persones en situacions de desocupació, també ha ajudat a sumar usuaris.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, insisteix que "encara queda marge de maniobra i seguirem avançant perquè el la xarxa de transport públic urbà siga una alternativa real a l'ús del vehicle privat motoritzat en els desplaçaments per la ciutat". L'edil ha traslladat aquest balanç al Fòrum de Mobilitat que s'ha celebrat aquesta mateixa setmana, on també es va abordar el servei de préstec de bicicletes *Bicicas, la campanya de seguretat vial engegada per la Policia Local i la regidoria de Mobilitat o la millora de la xarxa viària amb l'impuls a la ronda Barris.

Pujar