27 de setembre de 2020 27/9/20

El Castell Vell acollirà les jornades de narració oral ‘El Castell Contat’ i ‘Nit de contes al Castell Vell’

El Castell Vell acollirà les jornades de narració oral ‘El Castell Contat’ i ‘Nit de contes al Castell Vell’ - (foto 1)

  La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha organitzat ‘El Castell Contat’, una sèrie de narracions orals en les instal·lacions del Castell Vell. L'activitat té com a objectiu valorar el castell mitjançant diferents narracions històriques a través de tres elements fonamentals: la mateixa història del castell, la narració d'històries, llegendes i succeïts, i la dramatització, que ajudarà als visitants a imaginar-se com era la vida al Castell Vell.

  Aquesta activitat per a públic familiar permetrà conèixer el Castell Vell de Castelló, la seua història i les persones que el van habitar des de la seua construcció. Es tracta d’un viatge en el temps per a imaginar come era la vida en un castell i per què un dia va ser abandonat. A través de les històries, llegendes i anècdotes el públic podrà conèixer més sobre els orígens de la ciutat de Castelló abans que aquestes siguen oblidades.

  Les narracions orals estan a càrrec de María José Chabrera i Tània Muñoz, narradora oral professional, juntament amb la col·laboració i assessorament dels arqueòlegs i personal del MUCC per l'elaboració del guió.

  Les narracions en valencià seran els dies 30 de juny, 25 d'agost i el 27 d'octubre, i les que ho faran en castellà estan programades per al dia 28 de juliol, 29 de setembre i el 24 de novembre. L'activitat s'iniciarà a les 10 hores en el Centre d'Interpretació del Castell Vell (punt de trobada), tindrà una durada d'1 hora i 30 minuts, destinat a partir de 5 anys, amb un màxim de 35 persones i amb entrada gratuïta.

  Per tal de participar en les narracions caldrà reservar la plaça mitjançant la cita prèvia obligatòria a info@mucc.es o 964239101 de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. És recomana portar calcer i roba còmodes, gorra, protecció solar i aigua.

  Nit de contes al Castell Vell

  Així mateix, dintre de les jornades del ‘Castell Contat’ es troba la de ‘Conte Contat: Nit de contes al Castell Vell’ on es pujarà fins a les instal·lacions amb llanternes per contar i escoltar històries de por, finalment es farà un sopar de pa i porta en finalitzar les narracions. L'activitat es portarà a terme el dia 25 de maig a les 20 hores, amb una durada aproximada de dues hores, destinat a partir de 3 anys, un aforament màxim de 60 persones i amb entrada gratuïta. També és necessària la inscripció prèvia. A més, es recomana anar amb calcer i roba còmodes, llanterna, sopar i aigua.

  Pujar