elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Brancal: "La violència de gènere ha d'abandonar l'esfera privada i ser un problema de la societat"

Brancal: "La violència de gènere ha d'abandonar l'esfera privada i ser un problema de la societat"

    La vicealcaldessa i regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha participat aquest matí en la constitució del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Aquest pacte pretén donar solució al conflicte polític i social que suposa en l'actualitat el terrorisme masclista, amb la finalitat de traure-ho de la "agenda partidista", en la mateixa línia que les actuacions que van aconseguir "vèncer al terrorisme d'ETA".

    Per a Brancal aquest és "el primer pas per a la necessària coordinació entre totes les administracions que intervenen i la societat civil. Des de l'Ajuntament de Castelló començarem a elaborar un Pla Integral contra la Violència en el qual comptarem amb la participació de la ciutadania, les entitats que treballen en la prevenció i atenció, les administracions públiques i els cossos i forces de seguretat".

    La vicealcaldesa també ha destacat que la constitució del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista "suposa un compromís ferm per a avançar i trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere com una cosa privada i socialitzar-ho com un problema polític i social que ens afecta a totes i tots com a societat".

    La titular d'Igualtat a l'Ajuntament de Castelló ha recalcat que "es tracta de manifestar el nostre compromís per a lluitar conjuntament contra la violència masclista. És necessari que tota la societat es comprometa en aquesta lluita i que les diferents administracions ens coordinem".

    Per açò, el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han agraït la col·laboració d'entitats públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals presents en la constitució d'aquest pacte, que el cap del Consell ha definit com "molt significatiu" per a l'agenda política valenciana.

    Tant la vicepresidenta, com el President de la Generalitat han posat l'accent que 22 dones han sigut assassinades a Espanya en els primers mesos de 2017 víctimes de la violència de gènere. Per aquest motiu, Puig ha remarcat que eradicar el terrorisme masclista és "més que mai el primer objectiu" del Govern valencià.

    Per a combatre aquest conflicte, s'ha d'actuar través de l'educació, d'una política global i d'una gestió major i més eficient, segons el cap de l'Executiu valencià, conjuminant, al seu torn, la voluntat de totes les administracions i del conjunt de la societat civil. "És necessari un esforç encara major" ha reivindicat Puig.

    La vicepresidenta del Consell ha destacat, a més, que la constitució de la primera convocatòria del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista ha de servir de "exemple i guia" per a un acord estatal contra la violència de gènere, que han reclamat al Govern d'Espanya tots els presidents autonòmics.

    El pacte valencià, en concret, està integrat per 73 representants de les administracions públiques i d'agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, que treballaran en taules sectorials i cobriran tots els àmbits socials per a configurar una agenda que done cabuda a "tota la intel·ligència col·lectiva" de la societat valenciana.

    Durant la reunió s'ha aprovat la metodologia i calendari del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista per als pròxims mesos, amb el principal objectiu de combatre i prevenir la violència de gènere, a més d'aconseguir una recuperació integral de les dones que pateixen i han patit el terrorisme masclista, amb major eficàcia i eficiència.

    En concret, les línies estratègiques desenvolupades per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en les quals treballaran els diferents grups sectorials del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista són: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l'atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, així com la sociabilització perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític i la dotació d'un pressupost estable amb mesures per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.

    Pujar