4 de desembre de 2020 4/12/20

Benestar Social triplica la inversió per a la lluita contra l'absentisme escolar

Benestar Social triplica la inversió per a la lluita contra l'absentisme escolar - (foto 1)

  El Regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha donat a conèixer avui que l'Ajuntament de Castelló ha aprovat en Junta de Govern l'expedient per a la contractació per procediment obert del servei de prevenció, acompanyament i reforç de l'alumnat absentista amb un pressupost de 141.400 euros, el que suposa quasi triplicar la inversió anterior de 53.100 euros.

  López ha explicat que “gràcies a açò, la ciutat de Castelló podrà comptar amb vuit docents, dels quals sis són monitors especialitzats i dos educadors socials, tres més dels quals teníem en els cursos anteriors”.

  Aquesta dotació econòmica també “permetrà reforçar els programes que es desenvolupen en els col·legis ampliant els destinataris de les accions que no solament aniran dirigides als alumnes sinó també a les famílies per a l'orientació dels propis pares”, ha indicat l'edil.

  Un altre dels apartats que es millora són els horaris i el període d'execució del contracte que s'amplia a 10 mesos per curs d'escolarització.
  Cada destacar que la finalitat del citat contracte és garantir el dret a l'educació de tots els xics i xiques de la ciutat de Castelló, posant especial èmfasi en la detecció i intervenció en casos d'absentisme escolar provocats per situacions d'assetjament escolar i de risc en l'àmbit familiar.

  El regidor ha afirmat que el període que es comprèn en aquesta contractació és de l'1 de novembre de 2017 fins al 30 de juny de 2019. “Són dos anys sense possibilitat de pròrroga i un pressupost màxim de 141.300 euros”.

  Per ultime, ha assenyalat que les accions es desenvoluparan en el barri Sant Lorenzo, en la plaça Urban, i en el CAUS Carles Selma.

   

   

  Pujar