26 de novembre de 2020 26/11/20

Benestar Social inicia les gestions per a la reobertura del centre la Pineda en Tetuán 14

Benestar Social inicia les gestions per a la reobertura del centre la Pineda en Tetuán 14 - (foto 1)
  • El regidor José Luis Ibáñez es reuneix amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer per a avançar treballs previs a les obres

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha mantingut una reunió de treball amb l'Associació de Familiars de persones amb la malaltia d'Alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló) amb l'objectiu d'avançar en l'obertura del centre de dia la Pineda en Tetuán 14. López ha explicat en la trobada, al que ha assistit el president provincial de AFA, Emilio Marmaneu, que les obres es podran escometre una vegada els terrenys de l'antiga caserna passen a ser de titularitat municipal.

Este procés ja s'ha iniciat després d'aprovar el ple de l'Ajuntament de Castelló una modificació de crèdit per valor de 14,5 milions d'euros, dels quals sis es destinaran per a la compra de la part privada de Tetuán 14. "Si tot va bé, l' equip de govern preveu que a l'octubre la propietat siga pública i els treballs puguen començar després", ha indicat López.

Mentrestant, l'edil ha manifestat la seua voluntat d'anar avançat processos previs a les obres, com són el projecte de reforma de les instal·lacions de la Pineda, i en aquest sentit ha recordat que "els qui governem ara en l'Ajuntament, hem assumit les reivindicacions de AFA i ens ratifiquem en el compromís de reobrir al més prompte possible la Pineda en les condicions que necessiten els malalts i els seus familiars".

El tancament d'aquest centre pioner en la província es va produir en 2012, després de 12 anys d'activitat, per decisió de la Conselleria de Benestar Social, que va instar al cessament davant la falta de la deguda llicència municipal, que l'Ajuntament no va voler tramitar. El Govern valencià va arribar a mantenir un deute de prop de mig milió d'euros amb AFA per impagaments durant dos anys. La Pineda atenia a 40 persones en el moment de tancar les portes.

L'engegada del centre d'atenció de malalts d'Alzheimer és una reivindicació inclosa en el Pacte del Grau. El punt 1.11 de l'acord polític que permet la governabilitat de Castelló compromet als signants a impulsar un centre de dia o de respir per a l'atenció de malalties i discapacitats, amb esment exprés als afectats per l'Alzheimer.

Pujar