21 de gener de 2021 21/1/21

El 90% de beneficiaris de Jornals de Vila valora la utilitat del programa per a trobar ocupació

El 90% de beneficiaris de Jornals de Vila valora la utilitat del programa per a trobar ocupació - (foto 1)
  • Puerta valora el compromís de l’Ajuntament de Castelló a favor de les polítiques d’ocupació amb l’edició “més ambiciosa” d’aquest pla

El 90,18% de les persones que han participat en la quarta edició del programa d'ocupació Jornals de Vila han finalitzat el seu pas per l'Ajuntament de Castelló valorant que aquesta experiència adquirida amb aquest pla els serà d'utilitat per a aconseguir una altra ocupació i més d'un 96% s'han mostrat altament satisfets. Jornals de Vila és un projecte municipal d'ocupació que va nàixer en 2016 i que va dirigit a la contractació de persones en situació de desocupació, prioritzant aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat social.

“Hem tancat la quarta edició d'un programa que ha demostrat ser un encert dins de les accions que s'estan duent a terme des de la Regidoria i que estan contemplades en el Pla Estratègic d'Ús de la ciutat”, ha indicat la regidora d'Ocupació, Patrícia Puerta. Es tracta de l'edició “més ambiciosa” perquè s'han incrementat tant el nombre de beneficiaris com els perfils contractats.

Puerta ha apuntat que Jornals de Vila va nàixer en 2016 i ha anat creixent des de llavors com a iniciativa per a afavorir la inserció laboral de persones sense ocupació amb contractacions per a la realització d'activitats d'utilitat pública. “Hem passat de les 43 persones contractades en la primera edició a 132 en el programa desenvolupat en 2019, la qual cosa demostra el compromís i l'esforç de l'Ajuntament de Castelló a favor de les polítiques d'ocupació i d'inserció laboral”, ha recalcat.

En aquesta nova edició no sols han augmentat les contractacions sinó també els perfils. Així, en 2019, els llocs oferits corresponien a 22 especialitats diferents. Entre elles, lampisteria, electricitat, jardineria, obra de paleta, pintura, ordenances, arquitectura, administratius, orientació laboral, periodista, tècnic superior d'integració social, educador social, treball social, dret i tècnic de medi ambient. També es van incorporar places per a desenvolupar projectes emmarcats en polítiques d'accessibilitat.

Una vegada finalitzat el període de contractació, el 90,18% de les persones beneficiàries del programa han manifestat que l'experiència adquirida els serà d'utilitat per a aconseguir una altra ocupació. A més, el 96,4% s'ha mostrat altament satisfet amb Jornals de Vila. També ha sigut “molt alta” la satisfacció mostrada pels i les responsables del programa, dels quals, un 86% s'han mostrat “molt satisfets o satisfets”.

Jornals de Vila és un dels programes inclosos dins del primer Pla Estratègic d'Ús de la ciutat de Castelló.

Pujar