25 de setembre de 2020 25/9/20

Batec promou la pilota valenciana des d’una perspectiva didàctica

Batec promou la pilota valenciana des d’una perspectiva didàctica - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Batec promou la pilota valenciana des d’una perspectiva didàctica - (foto 2)
  Batec promou la pilota valenciana des d’una perspectiva didàctica - (foto 3)

  Ahir es va presentar al Patronat d’Esports Batec, un projecte resultat de la col·laboració del Club Pilotari i del Seminari d’Informàtica de Castelló. El nom és un joc de paraules fet amb les primeres síl·labes dels noms de dues de les pilotes més representatives del nostre esport: badana i tec. El disseny del logotip és obra de la pintora Tica Godoy.

  “Batec té reminiscències a cor en moviment, a vida... El món de la pilota està viu i encara ho ha d'estar més si aconseguim encomanar l'entusiasme als xiquets i als joves de les nostres comarques”, explica Ivan Fenollosa, del Club Pilotari Castelló.

  Es tracta d’un recurs informàtic que reuneix material didàctic sobre el món de la pilota valenciana, que pot ser utilitzat pels mestres o per qualsevol interessat en aquest contingut.

  El lloc web està dividit en quatre grans apartats: història, el joc, recursos i curiositats. L’internauta trobarà dades sobre la significació de la pilota a Castelló, els jugadors, les modalitats, produccions literàries... A més, la localització dels trinquets d’ara i d’abans, cartells i resultats de les partides més emblemàtiques i una sèrie de recursos per a la difusió d’aquest esport.

  El Coordinador del Seminari d’Informàtica, Hèctor Sabater, recalca el punt de vista local del projecte: “Batec és, a més, una mirada des de Castelló, una terra on la presència de la pilota va ser molt important no fa massa anys i que hui s'intenta reviscolar de la mà d'un grapat d'irreductibles... gairebé tots docents”.

  El Seminari d’Informàtica de Castelló està format per un grup de mestres entusiastes per les noves tecnologies i molt vinculats a la ciutat. Porta més de trenta anys de faena on han vist la llum treballs com ara: Magin’ 99 (el primer apropament interactiu a les Festes de la Magdalena), el Lledó (commemorant el 75é aniversari de la coronació de la Mare de Déu) o, ja al web, un estudi en profunditat de les Partides de Castelló.

  El Club Pilotari de Castelló té més de trenta anys d’història i lluita per la pervivència de la pilota valenciana organitzant partides, actes culturals, escoles per a xiquets etc.

  Pujar