18 de gener de 2021 18/1/21

Barceló decidida a mantenir les restriccions perquè “el virus no distingeix ni d'espais ni de relacions"

Ana Barceló a Castelló
Ana Barceló a Castelló
  • La consellera de Sanitat s'ha reunit aquest matí amb els sanitaris de la província de Castelló per a analitzar la situació dels centres hospitalaris i sobre l'atenció primària

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que malgrat que la Comunitat Valenciana “ha doblegat la corba” del covid i les dades de contagis “estan baixant”, “és necessari traslladar a la ciutadania la necessitat de mantenir les mesures actuals, no baixar la guàrdia”.

Per a Barceló, “l'important és continuar mantenint totes les mesures per a continuar protegint-nos” perquè “el virus no distingeix ni d'espais ni de relacions”.

La responsable de Sanitat ha recordat que el 96% dels brots són d'origen social “perquè creiem que estem segurs amb la família i amb els amics”.

Ana Barceló ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a Castelló per a reunir-se amb l'alcaldessa Amparo Marco i amb els professionals sanitaris per a analitzar la situació sanitària a la província i de l'atenció primària.

Les mesures per a Nadal

La consellera de Sanitat ha assenyalat que demà es reunirà el consell interterritorial entre el Ministre de Sanitat i els consellers autonòmics de Sanitat per a arribar a un acord per a fixar les restriccions durant les festa de Nadal.

Per a Barceló “m'agradaria que l'acord siga majoritari perquè no hi haja diferències entre comunitats”.

Cal recordar que la proposta del govern valencià és limitar les reunions socials a 6 persones però ampliar a deu durant els dies 24, 25 i 31 de desembre; i els dies 1, 5 i 6 de gener; “encara que no sabem si serà només el grup de convenients o inclourem un altre grup més”.

Pujar