29 de setembre de 2020 29/9/20

Bandes d'Amèrica, Àsia i Europa protagonitzaran el Festival Internacional de Música de Festa de Magdalena

Bandes d'Amèrica, Àsia i Europa protagonitzaran el Festival Internacional de Música de Festa de Magdalena - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bandes d'Amèrica, Àsia i Europa protagonitzaran el Festival Internacional de Música de Festa de Magdalena - (foto 2)

  Fins a huit països procedents d'Europa, Amèrica i Àsia seran testimonis de les festes fundacionals de Castelló en la seua 75 edició. Així és l'aposta per internacionalitzar la Magdalena a través del Festival Internacional de Música de Festa, un esdeveniment que llueix bandes i grups musicals i dancístiques de tot el món. Enguany el Patronat Municipal de Festes, que dirigeix Omar Braina, i la Junta de Festes, encapçalada per Noelia Selma, juntament amb els coordinadors del festival, Jesús Medrano i Enrique Masó, han partit amb la premissa de potenciar i retornar l'esplendor a aquesta cita, que se celebra del dijous 28 al diumenge 31 de març.

  L'amfitriona, encarregada de rebre i donar la benvinguda a la resta de participants, serà la Banda Municipal de Castelló, que dirigeix Marcel Ortega i Martí. Enguany, la ciutat comptarà amb l'exhibició de dues showbands, la Showkorps Pasveerkorps (Leewarden, Holanda) i l'orquestra polonesa Grandiós Radom. Seguint en la línia europea, els i les castellonenques podran veure desfilar a un grup de 48 majorettes procedent d'Eslovàquia. Es tracta de la Mazoretky Noise & Music Band, un equip que va participar el setembre passat en el festival de Shanghái. Des de Suïssa, visitarà la ciutat la Musique de la Police de Ginebra, així com la Brass Band Topside, una banda de l'armada dels Estats Units amb base en Nàpols.

  Un total de tres formacions arribades d'Amèrica, portaran un troçet de la seua tradició en aquest festival intercultural. La banda de concerts de Puerto Rico, el Ballet Folklorico Nacional de Puerto Rico i el gremi Recreatiu Escola de Samba Beija-Flor (Nilópolis, el Brasil), guanyadora del Carnestoltes de Riu de 2018, són les encarregades d'això. Més enllà del continent americà, també es compta amb la showband femenina Methodisian d’Quantanz que, originària de Pahang, actuaren en representació de Malàisia.

  Aquest cocktel de música, dansa i tradició espera ser una finestra al món per a les festes de la Magdalena, declarades d'Interés Internacional. Per això, han volgut brindar la programació d'un fort potencial, de manera que a poc a poc “confiem que en un futur aquest festival siga el millor del món”, segons ha assenyalat el regidor i president del Patronat de Festes, Omar Braina. Així mateix, Braina ha volgut agrair la labor dels coordinadors del festival i la col·laboració de l'Agència Valenciana de Turisme.

  Pujar