elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La FUE-UJI i ASCER consoliden les seues línies de col·laboració

La FUE-UJI y ASCER consoliden les seues línies de coll·aboració
La FUE-UJI y ASCER consoliden les seues línies de coll·aboració
  MÉS FOTOS
  La FUE-UJI i ASCER consoliden les seues línies de col·laboració - (foto 2)
  La FUE-UJI i ASCER consoliden les seues línies de col·laboració - (foto 3)

  La Fundació Universitat Jaume I-Empresa i l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) han signat un protocol general de col·laboració que estableix les bases per al posterior desenvolupament de projectes d'interès comú en els àmbits de la formació, transferència de coneixement, innovació, inserció de titulats o qualsevol altre tipus d'iniciatives vinculades a les àrees d'actuació de les dues entitats.

  Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la FUE-UJI, i Vicente Nomdedéu, president d'ASCER, han subscrit l'acord que s'emmarca en la voluntat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa i d'ASCER de contribuir a l'impuls socioeconòmic de la província i la implementació d'accions conjuntes per al desenvolupament del sector ceràmic.

  Isabel García-Izquierdo, vicerectora d'Estudis i Docència de l'UJI; Germán Belbis, representant d'ASCER en el patronat FUE-UJI i responsable de relacions laborals, formació, seguretat i salut laboral d'ASCER; i Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI, han assistit a l'acte de signatura del protocol.

  La col·laboració que avui s'ha confirmat ve a reforçar la vinculació d'ASCER a la FUE-UJI com a entitat del seu Patronat des de l'any 1999 i de col·laboracions actuals com la realització de diversos cursos impulsats i finançats per ASCER amb el suport de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic; i el treball amb l'EuroFUE-UJI en el Full de ruta de finançament europeu, amb l'objectiu de fer costat a l'associació en el seu posicionament i lobby en les institucions europees, així com en l'obtenció de finançament a través dels fons comunitaris.

  La rectora ha subratllat «la importància d'apostar per la formació especialitzada, la investigació i la transferència de coneixement com a pilars de la innovació del sector ceràmic, un sector que està en permanent canvi. I, en aqueix sentit, aquest protocol permetrà enfortir la col·laboració entre l'UJI, a través de la FUE-UJI, i l'associació ceràmica ASCER per a impulsar iniciatives conjuntes». 

  Vicente Nomdedéu, president d'ASCER, ha destacat que «en conjuminar esforços entre les dues institucions aconseguirem majors beneficis per a les empreses de la indústria ceràmica i en conseqüència per a la nostra economia. Des d'ASCER estem especialment interessats a potenciar accions de transferència del coneixement, així com col·laborar en la inserció laboral dels titulats per a la millora del capital humà de les empreses castellonenques del sector. D'altra banda, des del sector demanem a la universitat que siga sensible a les necessitats reals de les empreses, tant a les actuals com a les que s'albiren per al futur, a l'hora d'orientar les seues especialitats curriculars». 

  Pujar