23 de setembre de 2020 23/9/20

Les arts escèniques, protagonistes en el festival 'Tercera Setmana' de Castelló

Les arts escèniques, protagonistes en el festival 'Tercera Setmana' de Castelló - (foto 1)
  • Se celebra entre el 6 i el 9 de juny, a Castelló i moltes de les obres són gratuïtes

MÉS FOTOS
Les arts escèniques, protagonistes en el festival 'Tercera Setmana' de Castelló - (foto 2)
Les arts escèniques, protagonistes en el festival 'Tercera Setmana' de Castelló - (foto 3)
Les arts escèniques, protagonistes en el festival 'Tercera Setmana' de Castelló - (foto 4)

Les arts escèniques són les protagonistes aquest cap de setmana a Castelló. Del 6 al 9 de juny se celebra en la capital de la Plana la 4a edició del Festival Internacional d'Arts Escèniques ‘Tercera Setmana’. La Plaça Major, Hort els Corders, Quatre Cantons, Refugi Antiaeri, el Centre Municipal de Cultura o el Teatre el Raval són algunes de les ubicacions en les quals podrem gaudir dels espectacles -molts d'ells gratuïts- que formen part d'aquesta programació.  

El lema d'aquesta quarta edició és “Expressa’t” i té com a objectiu reivindicar la llibertat d'expressió fomentant les arts escèniques com un potenciador d'emocions, mitjançant la creació conjunta dels professionals amb la ciutadania en els diferents espais de la ciutat.

Però a més de representacions, aquest cicle comptarà amb trobades col·laboratives amb tallers inclusius i col·laboratius entre els diferents professionals i amb propostes artístiques multidisciplinàries: música, teatre, dansa i circ. A ells pots inscriure't encara en AQUEST ENLLAÇ.

Programació

Dins de la programació internacional destaquen les obres ‘Money for free’, que arriba des de Noruega, i està programada per al dissabte 8 de juny a les 12.30 hores en el Centre Municipal de Cultura amb entrada gratuïta; ‘Wonders’, una coproducció de Tercera Setmana que mostra una reflexió sobre la relació de la societat amb la informació a través dels textos de Cervantes. I, finalment, 'El Bramit de Düsseldorf" procedent de l'Uruguai, que tindrà lloc en el Teatre Principal el diumenge 9 de juny a les 19.30 hores amb un preu de 12 euros i que posarà fi al festival.

A més, a Castelló, hi haurà tres estrenes que tindran lloc durant el festival. 'Wonders', coproduïda per TerceraSetmana; 'All&Oli', un espectacle que integra dansa, teatre i música; i 'José Antonio i Federico', que comptarà amb una posada en escena específica en el refugi antiaeri.

Una aposta pel talent valencià

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, destaca en roda de premsa que aquest festival "pretén vertebrar el territori des del punt de vista de la cultura com a referent social i donar visibilitat als projectes i creacions culturals del País Valencià”. Verònica Ruiz expressava que "dur a terme aquest tipus de festivals és una via per a professionalitzar el sector" al que ha afegit que "apostar per la cultura com a referent social crea una societat més crítica i democràtica".

La gran majoria dels espectacles tenen entrada gratuïta, a part de les estrenes de 'Wonders', que té un preu de 7 euros, i 'El Bramit de Düsseldorf', que té una entrada de 12 euros. L'adquisició d'entrades, consulta d'horaris i més informació es pot trobar en la pàgina web www.tercerasetmana.com o a través de l'app del festival.

Aquesta mateixa trobada se celebra simultàniament a València, Castelló i Alacant, entre el 6 i el 15 de juny.

Pujar