23 de setembre de 2020 23/9/20

Amparo Marco: "Estem en el bon camí i el canvi de Castelló és imparable"

Amparo Marco: "Estem en el bon camí i el canvi de Castelló és imparable" - (foto 1)
  • L'alcaldessa destaca la voluntat de transformació social del Pacte del Grau en complir-se els dos anys de les eleccions municipals

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha analitzat el canvi polític experimentat en la capital en els dos anys de vigència del Pacte del Grau. "Estem en el bon camí. L'Ajuntament ha donat un gir i ara les prioritats són unes altres. La dreta governava per als seus interessos particulars i ara ho fem per a la majoria social", ha afirmat, just quan acaben de complir-se dos anys de les eleccions municipals.

"El canvi de Castelló és imparable. En aquests dos últims anys s'han plantat els fonaments per a construir una ciutat sensibilitzada amb les necessitats dels qui més ho necessiten", ha destacat. En eixe sentit, ha destacat l'impuls experimentat en l'àrea social, amb un increment del pressupost del 32% per a atendre a les persones damnificades per la crisi.

Marco ressalta els ajustos en la política econòmica, que estan permetent sanejar la situació de col·lapse econòmic de l'Ajuntament en els últims anys de Govern del PP, després de la intervenció comptable del Govern central i la tutorització de la Generalitat. "En aquests dos anys hem estat desenvolupant un programa d'inversions de més de 25 milions de €, el deute viu ha baixat de forma espectacular al 45% dels ingressos corrents i hem aprovat una reforma fiscal per a redistribuir les càrregues i que comencen a pagar més els qui més tenen".

En aquest sentit, recorda el compromís complit de sol·licitar a la Gerència Territorial del Cadastre que inicie el procediment administratiu per a ajustar els valors cadastrals dels habitatges al preu real del mercat. Els 16 milions de romanents de 2016 ajudaran a reduir l'endeutament heretat de l'anterior Govern i permetran afrontar una nova reforma fiscal. El nombre d'aturats en la ciutat ha passat de 18.072 a 15.065 en dos anys.

L'alcaldessa destaca els avanços en el procés de participació ciutadana del Pla General, la redefinició de les línies de transport urbà, el descens de la inseguretat ciutadana, la implantació de sistemes de transparència de la gestió, l'aplicació de la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals i la potenciació de l'oferta cultural, turística, festiva i esportiva,

Marco ha reconegut que "els governs en minoria exigeixen més esforços que un Govern monocolor, una major vocació de diàleg i d'enteniment, però també cal dir que és el mandat que ens va donar la societat en les eleccions de fa dos anys i tenim la responsabilitat de superar eixe desafiament". "Queda molt per fer, però tenim el convenciment que ho aconseguirem. Castelló avança i seguirà avançant amb el Pacte del Grau", conclou.

Pujar