17 de novembre de 2019 17/11/19

Amparo Marco, amenaçada de mort a través del Twitter de l'UJI

Amparo Marco, amenaçada de mort a través del Twitter de l'UJI - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Amparo Marco, amenaçada de mort a través del Twitter de l'UJI - (foto 2)

  “Si algú es troba amb aquesta espècie pel carrer que la mateu”, es podia llegir ahir a última hora de la vesprada en el compte oficial de Twitter de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló la qual estava sent víctima d'un hackeo. Unes paraules publicades al costat de la fotografia d'Amparo Marco, alcaldessa de la ciutat.

  En total han sigut cinc els tuits que s'han publicat en el compte – actualment eliminats del perfil – i en tots ells s'abocaven amenaçades i insults a la primer edil de la capital de la Plana a qui acusaven de ser una “corrupta” i haver “causat molt de mal”.

  Els fets han sigut posats en coneixement de la Policia Nacional, des d'on es troben investigant l'ocorregut. Per part seua, la protagonista d'aquests missatges ha titllat de “lamentable i preocupant” que es produïsquen aquest tipus d'actes “intimidatoris”: “Només busquen generar por i inseguretat. Són absolutament condemnables es dirigisquen a qui es dirigisquen” ha afirmat.

  Des de la Universitat Jaume I, han procedit a la inhabilitació del compte en la xarxa social en la qual ara es pot llegir “compte desactivat”, i condemnat l'ocorregut a través de rectora, Eva Alcón, qui ha mostrat el “suport i solidaritat de tota la comunitat universitària”.

  Amparo Marco també ha rebut el suport del secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, qui lamenta que "es continuen produint aquest tipus de fets que transmeten preocupants senyals d'intolerància, odi i desitjos de venjança".

  En la seua opinió, "es tracta de fets molt greus, d'amenaces explícites de mort, que una societat democràtica com l'espanyola no pot tolerar". Amb això, Ernest Blanch anima a l'alcaldessa Marco "a continuar treballant per la transformació de Castelló i per la millora del benestar de les persones que resideixen a la ciutat".

  ocultar
  Amparo Marco, amenaçada de mort a través del Twitter de l'UJI
  Pujar