elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alfons Cornella presenta les novetats tecnològiques i disruptives en innovació durant «Recicla’t Espaitec»

Alfons Cornella presenta les novetats tecnològiques i disruptives en innovació durant «Recicla’t Espaitec»
  • El cicle «Recicla’t Espaitec» va comptar amb la participació d'Alfons Cornella, prestigiós expert en innovació, qui va donar les claus dels processos d'innovació més avantguardistes que s'estan donant a escala mundial

MÉS FOTOS
Alfons Cornella presenta les novetats tecnològiques i disruptives en innovació durant «Recicla’t Espaitec» - (foto 2)

El fundador d'Infonomia i prestigiós consultor d'innovació de grans companyies Alfons Cornella va oferir el passat 28 de setembre el workshop «Update Tecnològic: Radical is Normal» en el marc del cicle «Recicla’t Espaitec». Durant el taller es van presentar deu idees innovadores en forma de projectes i solucions elaborades en diferents parts del món i en àmbits com la ciència, la societat i el món de l'empresa.

La sessió en línia va tenir com a principal objectiu reduir la distància entre el que habitualment s'entén com una cosa radical o disruptiva amb una cosa tangible i real que tendeix a convertir-se en normal. Algunes de les reflexions de Cornella es van centrar en l'àmbit del treball en els pròxims anys, el qual es focalitzarà en la cerca del talent i l'oportunitat dels humans, davant de l'avanç imparable de la tecnologia intel·ligent.

Cornella també va destacar, respecte a l'impacte de les noves tecnologies en l'ocupació, l'avantatge que comporta poder combinar el treball de les noves màquines intel·ligents amb el dels humans, ja que els programaris que es desenvolupen permetran l'optimització del treball i l'augment de la productivitat.

D'altra banda, va ressaltar la importància estratègica del talent i va assenyalar que, fins i tot, s'ha obert en el món una guerra per la captació de talent. En aquest sentit, va explicar que la Xina ha posat en marxa accions molt agressives per a fomentar la repatriació del talent xinés que hi ha en altres països i, a més, captarà el millor talent del món.

Un dels aspectes importants de canvi en el futur serà el fet que la meitat dels bebés que nasquen avui viuran 100 anys. Per tant, ja no serà possible jubilar-se als 60 anys perquè no serà sostenible, i això obligarà a replantejar la vida i el treball. No serà vàlid el cicle d'estudiar, treballar i retirar-se, sinó que al llarg de la vida s'aniran plantejant diverses situacions de treball, d'estudi i d'autoocupació que permetran que la persona acumule un dossier de valor personal, de coneixement i d'experiència per a aportar als altres de manera constant.

El cicle «Recicla’t Espaitec» és una iniciativa d'Espaitec amb l'objectiu de facilitar l'ampliació i la millora d'habilitats empresarials de les companyies vinculades a Espaitec, grups d'investigació de la Universitat Jaume I interessats a generar futures spin-off, i del teixit empresarial de la província de Castelló. «Reciclat Espaitec» compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Pujar