elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023

Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023
  • La comissió del Portal de l’Om va ambientar la seua presentació a la ciutat de Venècia

Galeria de fotos
Magdalena 2023: Presentació G8. Portal de l'Om
Magdalena 2023: Presentació G8. Portal de l'Om

La Gaiata 8 de Castelló - Portal de l’Om va nomenar ahir les Madrines de 2023. Es tracta de les joves Alba Bollado Segura que serà la màxima representant d'aquesta comissió en les festes fundacionals de 2023, mentre que la xiqueta Aileen Fernández Pascual serà la Madrina Infantil.

Amb l'escenografia ambientada a la ciutat de Venècia amb el seu Pont de Rialto com a protagonista, l'argument de la presentació es va basar en una llegenda veneciana del segle XVIII, que compta que només la vespra del Carnestoltes és possible topar-se als carrers amb el personatge màgic del “Arlequí Pikolino” per a demanar-li un desig.

Atret per la llegenda, durant la presentació de la Gaiata 8, un Mercader procedent de Castelló va visitar Venècia amb l'esperança de trobar al mitològic personatge i demanar-li que li “arregle” el seu malparat físic. Quan es van trobar els dos personatges van succeir una sèrie de divertides situacions còmiques quan l'arlequí va actuar sobre el cos del mercader amb la intenció de solucionar-li els seus defectes, però no d'una forma molt ortodoxa.

L'acte de la Gaiata 8 va comptar amb Ignacio Fernández Mora i Noah Chabera Pascual com a portaestendards i com a col·laboradors amb Patricia Agramunt Font i Gràcia Rodríguez Molero.

Madrines d'honor i dames

Així mateix, en l'acte van brillar com a Madrina d'honor la jove Carla Collazos Rovira acompanyada de Diego Tortosa Palomares, i la cort d'honor va comptar amb les dames María Bollado Segura i Liam Fernández Pascual com a acompanyant; María Villach Rodríguez al costat de Ronny Nita Davi; Berta Montañés Selma i Jaime Pardo Aragonés; Ainara Morilla Torres al costat del jove José Antonio Montoya Serrano; i, finalment, María Alabau Rovira al costat del jove Alejandro Dauffi Fabra.

En la cort infantil, Carla Ibáñez Fabra és la Madrina d'honor infantil i al costat d'ella van pujar a l'escenari les dames Laura Wildash Nebot, Carmen Vicente Simó, Victoria Sales Queral, Adda Chabrera Pascual i Ares Fernández Mora.

El present d'honor infantil de Portal de L’Om és Gerard Llorens Díaz i el president de la Gaiata 8 és Fernando Sos García.

Durant l'acte es va nomenar la Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló com Portalers 2023, una distinció que el col·lectiu renova cada any amb el fín d'homenatjar una persona, institució o col·lectiu que col·labora i engrandeix les nostres festes.

Comiat a les Madrines 2020-2022

Les Madrines 2020-22 Adela i Lledó van tindre el seu moment de comiat, així com el que ha sigut el nostre president 2015-2022 Raul Collazos Martín va rebre un reconeixement per part de la comissió, i també dels representants que li han acompanyat aquests anys.

Agrair als col·lectius que ens van acompanyar (CD Castelló, Centre Aragonés, Cavallers de la Conquesta), especialment la visita de la Falla Bisbe Jaume Pérez – Lluïs Oliag de València i la Falla “Pensat i Fet” de la Vall d´Uxó i com nó la representació de la Federació de Collas (Colla Arrós Caldós) i Federació Gestora de Gaiatas representada per la Gaiata 13 Sensal.

Amb espectacles musicals d'Alberto Vilarroig i dels alumnes del Consevatorio San José de Calasanz i coreografies i balls a càrrec de “Art Blanc” i un grup de ballarins pertanyents a les diferents Comissions de sector es va completar un espectacle que va servir a la comissió del Portal de l´Om per a presentar-se en el nou exercici magdalenero 2023.

MÉS FOTOS
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 2)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 3)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 4)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 5)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 6)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 7)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 8)
Alba Bollado i Aileen Fernández són les Padrines de la Gaiata 8 de Castelló per a 2023 - (foto 9)
Pujar