30 de novembre de 2020 30/11/20

Així ha sigut la presentació en societat de Na Violant d’Hongria 2020

Així ha sigut la presentació en societat de Na Violant d’Hongria 2020 - (foto 1)
  • El Teatre Principal va acollir l'acte de presentació de María Torres Claramonte i la seua Cort

Galeria de fotos
Presentació Na Violant
Presentació Na Violant
MÉS FOTOS
Així ha sigut la presentació en societat de Na Violant d’Hongria 2020 - (foto 2)
Així ha sigut la presentació en societat de Na Violant d’Hongria 2020 - (foto 3)
Així ha sigut la presentació en societat de Na Violant d’Hongria 2020 - (foto 4)

Els carrers de Castelló es van omplir de tradició i expectació durant la jornada del dissabte amb motiu de la presentació oficial de Na Violant d’Hongria 2020, càrrec que enguany ostentarà la jove María Torres Claramonte. Després de recórrer al ritme dels tambors i els bombos algunes dels principals carrers de la ciutat, la protagonista i la comitiva van fer la seua entrada al Teatre Principal.

Rebuda per un arc d'espases, i acompanyada de la seua cort, María va començar a viure un dels moments que segur no oblidarà: la seua presentació en societat. Arriba un any únic, però recordem que la jove compta amb una trajectòria molt vinculada al món de les festes, la cultura i la tradició de Castelló, perquè ha ostentant diversos càrrecs en els últims anys: Madrina Infantil de la Gaiata 2 Fradell (2008), Dama de la Ciutat Infantil (2009), Madrina de la Gaiata 2 Fradell (2017) i Dama de la Ciutat (2018).

Després de guardar un minut de silenci pels Cavallers que han mort enguany i gaudir de l'actuació del Grup El Forcat, va començar la part més protocol·lària i alhora emotiva d'aquest acte. Amb l'entrada a l'escenari del Penó de la Conquesta, Templers i Esquadra els Dons de Companya van començar a pujar una a una a l'escenari acaparant les mirades del públic assistent. Berta Cayuela Mundo – Na Rama, Sofía de Zayas González – N’Ermengarda, Alicia López Bellés – Na Eva, Andrea Molés Mir – Na Margarida, Carmen Valmaña Roca – Na Provençala i Noelia López Tomás – Na Dolça, van brillar sobre les taules del teatre.

I finalment va arribar el moment més esperat. Després de la lectura de l'acta de nomenament el Prohom, Luis Oria Domenech, acompanyat del patge portador de la rosa van baixar al pati de butaques fins a la llotja de Violant acompanyant-la fins a l'escenari. Visiblement emocionada se li va imposar la banda que l'acredita en el seu càrrec donant pas a les 21 salves. Finalment, el mantenidor de l'acte, Francisco Quintana Car, va dirigir unes paraules a María Torres carregades de bons desitjos per a l'any que li queda per davant.

Pujar