elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així ha quedat l'interior del col·legi incendiat a Castelló

Així ha quedat l'interior del col·legi incendiat a Castelló  - (foto 1)
  • Els Bombers Municipals i efectius de la Policia Local han col·laborat en l'extinció d'un incendi a l'interior d'un col·legi del carrer Mª Rosa Molas aquest dijous

  • A causa del sinistre, dos bombers municipals han patit lesions lleus en les mans per cremades a causa de la forta càrrega tèrmica que han generat les flames

MÉS FOTOS
Així ha quedat l'interior del col·legi incendiat a Castelló  - (foto 2)

Una reguarda de bombers municipals i agents de la Policia Local de Castelló han intervingut aquesta vesprada en el carrer María Rosa Molas a causa d'un incendi produït a l'interior d'un col·legi situat en aquest carrer.

Els fets s'han produït sobre les dues de la vesprada d'aquest dijous quan la Sala Municipal de Seguretat i Emergències 092 ha rebut nombroses trucades de veïns de la zona que informaven que s'albirava una intensa columna de fum negre que eixia de les instal·lacions del col·legi, concretament d'un edifique annex on es troba el saló d'actes del centre educatiu.

Fins al lloc s'han desplaçat immediatament diverses patrulles de la Policia Local de Castelló i diverses dotacions dels Bombers Municipals. Els serveis d'extinció d'incendis han accedit al col·legi pel carrer Perot de Granyana ja que l'edifique afectat per les flames tenia el seu accés per aquest vial. Per aquest motiu, la Policia Local de Castelló ha procedit al tall de dita vial perquè els camions dels bombers pogueren estacionar en aquest lloc.

Els bombers municipals, en arribar al saló d'actes on s'estaven produint les flames, han observat que es tractava d'un incendi en desenvolupament que afectava a la part de l'escenari i que a causa del foc, s'havia generat una gran càrrega tèrmica en el recinte. A causa d'açò, dos bombers han resultat ferits lleus per cremades en les mans i després de rebre assistència sanitària en el lloc del sinistre, han continuat amb les labors d'extinció.

Després d'apagar les flames i ventilar tot el saló d'actes, els bombers municipals han continuat en el col·legi refredant les estructures de fusta ja que a causa de la calor generada per les flames, aquesta part del saló d'actes també s'ha vist afectada.

En les tasques d'extinció han participat 11 bombers, dos caps i un sergent cap d'eixida i s'han emprat com a mitjans materials una acte escala, tres bombes urbanes pesades i un vehicle de comandament. cal destacar d'altra banda que durant tota la intervenció, han estat en el lloc del sinistre diverses assistències sanitàries del Servei d'Emergències Sanitàries de Castelló en labors de prevenció per si en qualsevol moment es produïa algun ferit a causa de l'incendi.

En el moment de declarar-se el foc, els alumnes del col·legi eren a punt de començar les classes pel que els responsables del centre educatiu ha engegat el protocol corresponent i no ha sigut necessària l'evacuació dels escolars ja que l'incendi estava confinat en un edifici diferent a les instal·lacions principals del col·legi i no hi havia risc que les flames es propagaren a l'edifici on es trobaven els alumnes. Quant a l'origen del foc, de moment es desconeixen les causes del mateix.

Pujar