elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així és la joia sostenible que lluirà la Reina de la Magdalena: un adreç de vidre reciclat

Així és la joia sostenible que lluirà la Reina de la Magdalena: un adreç de vidre reciclat
  • Obra de l'artista Pere Ribera i de l'artesà Pepe Alabadí, l'adreç es compon de fermall, penjoll, polsera i agulles

La Reina de les festes de la Magdalena de Castelló lluirà enguany un adreç sostenible. Elaborat amb vidre reciclat, la joia ha sigut dissenyada per l'artista de la Vall d'Uixó, Pere Ribera, l'orfebre valencià Pepe Alabadí i l'artesana de cristall, Sara Sorribes.

Pere Ribera ha sigut l'encarregat de fer el disseny, inspirat en la seua sèrie ‘Biografia onírica’ que també ha servit d'inspiració per a fer joies per a la signatura de joies Buccellati, que realitza els segells als Papes i les corones de la monarquia d'Holanda.

La iniciativa naix del regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, després de conéixer que les pedres precioses de l'adreç de la Fallera Major de València estan fetes amb vidre reciclat. Llavors es posen a la feina.

Pere Ribera explica que van buscar un orfebre qui es va encarregar d'elaborar el disseny de l'artista de la Vall d'Uixó, “respectant molt el meu disseny”.

Cal assenyalar que l'adreç es compon de fermall, penjoll, polsera i agulles.

Les pedres precioses són verdes, fetes a partir del cristall de les cerveses Heineken. L'artesana del vidre, la valenciana Sara Sorribes, es va encarregar de tallar les pedres que al costat de les perles formen aquest adreç, de plata banyat en or, que és propietat de l'Ajuntament de Castelló i cada any es cedirá a la Reina de la Magdalena perquè el lluïsquen quan vista el vestit de llauradora que lluirà en la Romeria de les Canyes i la Nit de l’Esclat de Llum.

L'artista de la Vall d'Uixó explica que l'adreç està fet tot a mà, des de zero. “És un treball molt laboriós i artesanal”.

Ecovidrio ha sigut l'empresa encarregada de costejar aquest adreç sostenible.

Pujar