30 de novembre de 2020 30/11/20

L' aeroport de Castelló i Gecen obrin vies de col·laboració en matèria mediambiental

L' aeroport de Castelló i Gecen obrin vies de col·laboració en matèria mediambiental - (foto 1)

    El director general de la societat pública Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha mantingut una reunió amb representants del Grup per a l'Estudi i la Conservació dels Espais Naturals (Gecen), en la qual han acordat obrir vies de col·laboració i assessorament en matèria mediambiental.

    Aerocas i Gecen mantindran encontres periòdics per definir les accions que es realitzaran de forma conjunta i que podran estendre's a altres organitzacions conservacionistes. Així, s'ha abordat la possibilitat de desenvolupar campanyes d'educació ambiental, així com cooperar per minimitzar els impactes de l'aeroport. En aquest últim sentit, Gecen s'ha prestat a assessorar en qüestions com la regeneració dels talussos del perímetre de la infraestructura o en la restauració ambiental d'espais degradats.

    El director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha destacat el "compromís de l'aeroport amb el seu entorn i l'objectiu prioritari de què siga una infraestructura respectuosa amb el medi ambient i el territori". Bernat ha agraït "l'actitud receptiva de Gecen i la seua voluntat de col·laborar amb l'aeroport per contribuir a la seua sostenibilitat". Per altra banda, el director d'Aerocas ha informat que la societat pública ha aprovat recentment treure a concurs un contracte d'assessoria per a la tramitació i supervisió d'aquells expedients relacionats amb assumptes mediambientals i per a l'elaboració d'informes periòdics.

    Per la seua part, el president de Gecen, Francisco González, ha manifestat l'interés de la seua organització en "buscar línies de col·laboració i treball conjunt amb l'objectiu de minimitzar els impactes que pot generar una infraestructura com l'aeroport". L'associació ha mostrat la seua disposició a aportar el seu coneixement i bagatge "en aquells projectes i actuacions que es consideren necessaris per part de l'aeroport".

    Pujar