elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ple absolut al Teatre Principal de Castelló per a veure Aitana Sánchez-Gijón amb ‘Malvivir’

Ple absolut al Teatre Principal de Castelló per a veure Aitana Sánchez-Gijón amb ‘Malvivir’
  • L’IVC programa al Palau de Congressos de Peníscola ‘Los días de la nieve’ d’Alberto Conejero, amb Rosario Pardo com a protagonista

  • Ian Gibson, amb ‘Com canta un poeta’ al Museu de Belles Arts de Castelló, farà un homenatge a Federico García Lorca

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta un complet cap de setmana cultural a Castelló i Peníscola. Entre les propostes destaca la representació de ‘Malvivir’ amb Aitana Sánchez-Gijón al Teatre Principal de Castelló; l’obra del dramaturg Alberto Conejero, ‘Los días de la nieve’, al Palau de Peníscola, o la presència de l’hispanista Ian Gibson al Museu de Belles Arts de Castelló. 

“Estem davant d’un intens cap de setmana cultural”, ha destacat el director territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha assenyalat que “volem que el públic de les comarques de Castelló tinga al seu abast propostes de qualitat i per això tot l’equip de l’IVC treballa per a tindre un cartell tan interessant com el que tenim aquests dies als espais de Castelló i Peníscola”.

D’una banda, el Teatre Principal de Castelló viurà aquest diumenge a les 19.00 hores un ple absolut amb la representació de ‘Malvivir’, amb Aitana Sánchez-Gijón. L’obra conta en primera persona la vida secreta de la múrria Elena de Pau, dona lliure, rebel, lladre, enginyosa, mentidera i fugitiva que desafia totes les convencions de la seua època i paga el preu de la seua llibertat.

El teatre també serà el protagonista al Palau de Congressos de Peníscola aquest dissabte a les 19.30 hores amb l’obra escrita per Alberto Conejero, ‘Los días de la nieve’, i interpretada per l’actriu Rosario Pardo. La història presenta una costurera que està a punt d’acabar el seu últim encàrrec: un vestit blau de mar. La persona que li’l va encarregar presencia aquests últims retocs. Entre puntada i puntada, la costurera rememora la seua vida, l’evoca, la torna a viure. 

El Palau de Congressos de Peníscola completa el cap de setmana aquest diumenge 30 de gener a les 19.30 hores amb la projecció de ‘Calabuch’, una de les grans pel·lícules del director valencià Luis García Berlanga. 

Les entrades per a tots els espectacles es poden adquirir en taquilla.ivc.gva.es

Ian Gibson al Museu de Belles Arts de Castelló

L’Institut Valencià de Cultura continua apostant per les diverses activitats culturals al Museu de Belles Arts de Castelló. Després de l’obertura de l’exposició de Pilar Dolz i del primer dels concerts del Grup d’Improvisació de Castelló, aquest divendres a les 19.30 hores tindrà lloc el concert recital de Ian Gibson ‘Com canta un poeta’.

L’hispanista ens aproximarà a la figura de Federico García Lorca, la seua mort i les anècdotes de la seua vida en un preciós recital juntament amb el pianista Juan Manuel Cuenca i el baríton Luis Santana, que recuperen les cançons del poeta granadí en homenatge al 120é aniversari del seu naixement.

En aquest concert/conferència sonen per primera vegada tres peces inèdites fins ara: ‘Mariana Pineda’, una cançó de rogle de xiquets harmonitzada per Federico d’una manera molt senzilla; ‘Canción de otoño en Castilla’, una obra trista, amb la melancolia de la tardor, que va recopilar al seu pas per Burgos en 1934, i ‘Duérmete niñito mío’, una cançó de bressol molt gitana.

L’accés es lliure fins a completar aforament. Més informació al web ivc.gva.es.

 

Pujar