Castellano

El Taller d’Ocupació de Castalla forma a 10 veïns en obra, urbanització i paviments

El Taller d’Ocupació de Castalla forma a 10 veïns en obra, urbanització i paviments
  • L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 251.354 euros de la Generalitat Valenciana per al programa formatiu d’un any de duració

MÉS FOTOS
El Taller d’Ocupació de Castalla forma a 10 veïns en obra, urbanització i paviments - (foto 2)
El Taller d’Ocupació de Castalla forma a 10 veïns en obra, urbanització i paviments - (foto 3)
El Taller d’Ocupació de Castalla forma a 10 veïns en obra, urbanització i paviments - (foto 4)

L’Ajuntament de Castalla ha format a 10 veïns de la localitat perquè aprenguen sobre obra, urbanització i paviments a través del programa mixt d’ocupació i formació ‘T.E. Ocupació II’. El Consistori ha dut a terme el projecte gràcies a la subvenció de 251.354,40 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de Labora.

L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha destacat la importància d’aquests programes formatius durant la roda de premsa posterior a l’acte d’entrega dels diplomes als participants en el taller d’ocupació. Segons el primer edil, “aquests projectes són essencials ja que milloren les capacitats teòriques i pràctiques dels veïns de Castalla, amb el que poden accedir a millors llocs de treball en el mercat”. Per a Bernabeu, “l’alumnat que supera satisfactòriament aquest curs veu com les seues aptituds i competències creixen, i milloren la seua situació laboral, el que en últim terme beneficia al conjunt de la societat”.

D’aquesta manera, al taller d’ocupació de Castalla han participat deu persones en un únic grup durant el termini de 12 mesos. Això equival a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. L’alumnat ha rebut formació en matèria de paviments i obra d’urbanització.

Així, durant el curs, els participants al taller d’ocupació de Castalla s’han encarregat de dur a terme obres de construcció bàsiques i millores a la localitat. Entre elles podem destacar la realització de guals per a vianants als carrers Benlliure, Sant Francesc, Cervantes, Senieta de l’Auelet, Azorín, Sant Joan Bosco, Avinguda Constitució, Goya, Sorolla, Leonardo Jover i Jaume I.

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha explicat en que s’han invertit els diners de la subvenció de la Generalitat Valenciana. “En concret, els 251-354,40 euros que ha rebut l’Ajuntament de Castalla s’han invertit de la següent manera: 75.648 euros s’han destinat als costos salarials del personal directiu, docent i auxiliar administratiu, 21.120 euros han anat a sufragar els costos de formació i manteniment; i la partida més gran, els 154.586,40 euros restants han servit per a fer front al salari de l’alumnat”.

Pujar