30 de maig de 2020 30/5/20

L’Ajuntament de Castalla amplia el programa per la celebració del Mig Any de Vaca 2020

L’Ajuntament de Castalla amplia el programa per la celebració del Mig Any de Vaca 2020 - (foto 1)
  • L’esdeveniment és aquest cap de setmana i entre les activitats destaca la solta de vaques, així com el concurs de retalladors

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Castalla amplia el programa per la celebració del Mig Any de Vaca 2020 - (foto 2)

El municipi de Castalla celebrarà aquest cap de setmana, dissabte 15 i diumenge 16 de febrer, el Mig Any de Vaca. Un esdeveniment molt esperat pels veïns i veïnes, així com pels assistents d'altres municipis, que venen cada any a la localitat parar veure la solta de vaquilles o el concurs de retalladors.

Quant a les activitats programades, els festejos començaran la nit del divendres amb la primera solta de vaques, entre les 00.00 i les 2.00 hores de la matinada. El dissabte al matí tindran lloc les activitats dedicades als més xicotets. A les 10.00 hores seran els jocs infantils i el bou mecànic a l'esplanada de la casa de cultura. A les 12.00 es farà el tancament de carretons i el concurs de retalladors. A la vesprada el programa continua amb la segona sessió de vaca, a partir de les 18.30 fins a les 20.30 hores. A la nit, entre les 00.00 i les 02.00 hores del diumenge 16, els caps de bestiar recorreran els carrers de Castalla per tercera vegada en un cap de setmana.

Tradicionalment el Mig Any de Vaca posava el focus en els més xicotets, però a poc a poc el programa es va ampliant. L'any passat va ser el primer que es va portar caps de bestiar braus per al Mig Any de Vaca. Enguany la principal novetat és que l'Ajuntament trasllada les corregudes dels voltants del poble, com es va fer en 2019, a dins del nucli urbà amb l'objectiu d'aconseguir una major participació de tots i millorar l'accessibilitat als festejos. La Regidor de Festejos i Tradicions, Noelia Álvarez, ha informat que s'habilitaran dues ambulàncies UVI per a garantir l'assistència sanitària. Álvarez ha afegit que “l'Ajuntament habilitarà llotges públiques, barreres i tribunes amb preus mòdics i populars per a facilitar també la contemplació de festejos.

En aquest sentit, Bernabéu ha assegurat que es tracta de “una mostra més de la intenció de fer una festa participativa, perquè les infraestructures seran públiques. Tots podran accedir”.

Pujar