Castellano

Comunicat de condemna de la invasió militar de Rússia a Ucraïna

Comunicat de condemna de la invasió militar de Rússia a Ucraïna
  MÉS FOTOS
  Comunicat de condemna de la invasió militar de Rússia a Ucraïna - (foto 2)
  Comunicat de condemna de la invasió militar de Rússia a Ucraïna - (foto 3)

  Els grups municipals de l’Ajuntament de Castalla volen fer públic el següent manifest, en col·laboració amb les entitats i associacions locals que ens acompanyen esta nit.

  "En moments tan transcendentals per a la llibertat hem de mostrar-nos units i deixar de costat les diferències ideològiques i parlar amb una sola veu.

  Com tots sabem, la matinada del 24 de febrer de 2022 ja forma part de la història negra d’Europa. Esta jornada serà recordada com el dia en el qual va començar una guerra que marca el final del que coneixem com la “pau armada” occidental del segle XXI. Rússia va fer efectiva la seua amenaça i va decidir envair Ucraïna.

  Això ha suposat la violació del dret i la legalitat internacional, així com la mort de població civil i personal militar. Des del principi de la Pau Humanitària condemnem la invasió de Rússia al seu país veí, Ucraïna. Apostem pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per a treballar per la resolució del conflicte i per la pau.

  Des de l’Ajuntament de Castalla, els membres de la corporació municipal, manifestem la nostra solidaritat amb les persones afectades i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries per a protegir el benestar de la població ucraïnesa. També donem suport als ciutadans ucraïnesos que resideixen actualment al nostre país i prestem ajuda per a donar resposta al vessant humanitari d’esta guerra injustificada.

  Les persones que tenim la democràcia i els valors de la llibertat i el respecte com a base per a fer política tenim l’obligació moral de respondre.

  Considerem el nostre rebuig a la violència com l’únic camí per a la pau, perquè si no viurem el terror d’un nou drama humanitari, social i econòmic. Som coneixedors que aquesta guerra tindrà conseqüències per a tots els sectors productius, especialment per a aquells relacionats amb l’energia, un bé de primera necessitat.

  Condemnem qualsevol acció militar com a mesura encaminada a la resolució del conflicte i advoquem pel diàleg, els acords democràtics i la diplomàcia.

  Per tot això, volem reivindicar el NO A LA GUERRA de forma rotunda i clara".

  Pujar