Castellano

Castalla contracta a personal qualificat per a poder captar i gestionar fons europeus durant un any

Castalla contracta a personal qualificat per a poder captar i gestionar fons europeus durant un any
  • La incorporació és gràcies a una subvenció de 33.261,54 euros de la Generalitat Valenciana a través del LABORA, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

MÉS FOTOS
Castalla contracta a personal qualificat per a poder captar i gestionar fons europeus durant un any - (foto 2)

L’Ajuntament de Castalla ha contactat a un personal tècnic per a captar i gestionar fons europeus. La incorporació s’ha realitzat gràcies a una subvenció de 33.261,54 euros de la Generalitat Valenciana a través del LABORA, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El contracte té una duració d’un any, amb validesa fins al 31 de desembre de 2023, i ajudarà al Consistori a beneficiar-se de l’instrument financer Next Generation EU, que té com a objectiu la recuperació econòmica sostenible dels països europeus i les seues comunitats autònomes sota paràmetres de justícia social.

En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha destacat els múltiples beneficis d’aquesta incorporació. “La contractació d’aquest lloc especialitzat permet a Castalla accedir a importants ajudes provinents d’Europa, tramitar les subvencions i gestionar els diners dels que siguem beneficiaris, tot això amb l’objectiu d’accelerar la recuperació econòmica i enfortir el nostre teixit empresarial”. D’acord amb l’edil, “a través dels fons europeus Next Generation i les seues inversions podrem impulsar projectes necessaris per a la millora de la nostra localitat en múltiples àmbits”.

En concret, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a Espanya contempla actuacions dins de quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial, i la igualtat de gènere. A través d’aquestes directrius es tracen les línies mestres que determinaran l’evolució futura del país, després de l’impacte de la crisi sanitària, social i econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19. Castalla ja treballa en el projecte de l’Agenda Urbana, en el marc de l’Agenda 2030, una iniciativa que es reforça amb aquesta contractació.

Gràcies a la contractació d’aquests perfils tècnics, les entitats locals poden conformar una xarxa de nodes locals, formats per persones graduades, que seran les encarregades de captar i gestionar els fons europeus en el territori. Aquest perfil tècnic també s’encarregarà d’assessorar al teixit empresarial castellut per a ajudar a captar el major nombre de fons europeus. Es tracta d’una dedicació que, per les característiques, requereix d’uns determinats coneixements i recursos dels que no tots els Ajuntaments disposen a les seues plantilles.

Els Next Generation compten amb fons estructurals i competitius. La regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha explicat que “per a beneficiar-se d’aquet segon tipus d’ajudes, els fons competitius, és imprescindible disposar d’equips que permeten la major quantitat de finançament possible, ja que els municipis competeixen per ells”.

Pujar