Castellano

Castalla comptarà amb una nova residència i un centre de dia a la localitat

Castalla comptarà amb una nova residència i un centre de dia a la localitat
  • La Generalitat Valenciana ha anunciat la construcció d’aquestes dues infraestructures per a millorar els serveis socials de la localitat

MÉS FOTOS
Castalla comptarà amb una nova residència i un centre de dia a la localitat - (foto 2)
Castalla comptarà amb una nova residència i un centre de dia a la localitat - (foto 3)

Castalla comptarà amb una nova residència i un centre de dia a la localitat a través del ‘Pla Convivint’. Així ho ha confirmat la Generalitat Valenciana, que ha anunciat la construcció d’aquestes infraestructures a la capital de la Foia, dins del pla valencià d’infraestructures de serveis socials. Segons el document oficial que ha publicat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la residència donarà servei a les persones majors dependents i el centre de dia està previst per a persones amb diversitat funcional.

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, s’ha referit a aquest anunci com “una notícia molt positiva per al nostre poble, així com per a tots els veïns i veïnes. A Castalla ja som més de 10.000 habitants i tenir una residència a la ciutat per a atendre a la nostra població major és un servei cada vegada més necessari”.

Així mateix, l’Ajuntament ha avançat que la residència es realitzarà a partir de l’adaptació dels actuals habitatges tutelats, al carrer Riu Vinalopó. En aquest sentit, la infraestructura tindrà una capacitat de al voltant de 50 places per a atendre a persones majors. La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha declarat que “la Generalitat Valenciana finançarà el 100% del pressupost d’aquestes dues infraestructures, i són ells els que marquen les pautes de tots els serveis amb què ha de comptar cada equipament per a complir de manera adequada amb la seua funció”. Per altra banda, els tècnics municipals estudiaran junt amb Conselleria quina és la millor ubicació per al centre de dia, que encara està per decidir.

Al seu torn, l’edil ha detallat que “a partir d’ara, tant Conselleria com l’Aajuntament es posaran en contacte per a avançar en la construcció d’aquests projectes”. A més, Gimeno ha destacat el treball previ per a aconseguir que aquestes dues infraestructures arriben a la ciutat: “portem més de tres anys de reunions amb responsables de Generalitat, un treball continuat des de la legislatura anterior, perquè dos projectes tan importants per a nosaltres veja finalment la llum”.

Segons ha informat el Consell, l’organisme té previst desplegar el ‘Pla Convivint’ en quatre anys, entre el 2021 i el 2025. Per aquesta raó, aquest és el termini que barallen des del consistori per a posar en marxa la residència i el centre de dia.

L’objectiu de la construcció d’aquests equipaments, que també s’implementaran en altres poblacions de la Comunitat Valenciana depenent de les necessitats de cada zona, és assegurar la capacitat de proveir de places públiques a través d’una estructura integrada en el territori i desplegada en el conjunt dels Departaments de Serveis Socials. En aquest sentit, la ciutat de Castalla pertany al Departament 15 Alcoià-Comtat.

Pujar