Castellano

Castalla rep una ajuda de 3.680 euros pel projecte de recuperació de l’antiga via del tren

Castalla rep una ajuda de 3.680 euros pel projecte de recuperació de l’antiga via del tren
  • El treball permetrà connectar el municipi amb el corredor verd interior de la Província d’Alacant, dins de la ruta mediterrània ‘Eurovelo 8’

MÉS FOTOS
Castalla rep una ajuda de 3.680 euros pel projecte de recuperació de l’antiga via del tren - (foto 2)

Castalla ha rebut una subvenció de 3.680’50 euros per part de la Diputació d’Alacant per a recuperar l’antiga via del tren com a via verda, que suposen un 85% del total de

4.300 euros que costarà la redacció del projecte. Aquesta via permetrà connectar el municipi amb el corredor verd interior de la Província d’Alacant, dins de la ruta mediterrània ‘Eurovelo 8’. La Regidoria de Turisme i la Tourist Info treballen des de l’any 2015 en la millora i la recuperació de l’antiga via del tren en el terme del municipi, una tasca que ara es concreta en aquest corredor.

Entrant al detall del pla per a la via verda de Castalla, la Regidora de Turisme, Maite Gimeno, ha declarat que “la nostra intenció és connectar el camí de la Foia amb altres dues vies verdes, cap al sud amb la del Maigmó-Agost i cap al nord amb Ibi i Alcoi, per a crear un llarg recorregut entre Alcoi i Alacant”. Durant els cincs anys de treball per a trobar un encaix a la reconversió de la via verda, el consistori ha comptat amb l’assessorament i l’ajuda de Funbici, organització enfocada a fomentar el cicloturisme i la mobilitat sostenible.

La responsable de turisme ha explicat que “durant els pròxims dos anys recuperarem tot el ferm i senyalitzarem i abalisarem el recorregut”. A més, Gimeno ha assegurat que “prestarem especial atenció als 10 punts conflictius que hem detectat, perquè siga un traçat segur i sostenible”.

La via verda del municipi castellut s’engloba dins del projecte ‘Eurovelo 8’, la ruta mediterrània de 3.600 km creada per a gaudir de la bicicleta. D’aquest total, un recorregut de 12,5 km pertanyerà al terme de la capital de la Foia de Castalla. Així ho concreta la detallada i exhaustiva memòria que l’enginyer Javier Cuenca ha presentat a l’ajuntament. En relació amb l’ajuda de la Diputació d’Alacant, la corporació l’ha sol·licitada a través del Patronat de Turisme Costa Blanca, en la línia de ‘Turisme sostenible i intel·ligència turística’.

L’Ajuntament de Castalla, compromés amb la mobilitat sostenible

La recuperació de la via verda és el principal projecte del consistori castellut en matèria de mobilitat, però l’equip de govern també treballa en altres idees relacionades amb el mateix. L’edil de Turisme ha avançat que “estem estudiant els llocs estratègics del municipi per a implementar carrils-bici i aparcaments per a aquest mitjà de transport, que puguen connectar amb la ‘Eurovelo 8’, i també amb els carrils bici de Biar i Onil”.

Segons Maite Gimeno, “el canvi climàtic i la pandèmia de la Covid-19 han de ser el punt d’inflexió perquè les persones i les institucions enfoquen tots els esforços en la mobilitat sostenible”.

Pujar