29 de novembre de 2020 29/11/20

Carnet Jove de l'IVAJ participa en les Trobades d'Escoles en Valencià

Carnet Jove de l'IVAJ participa en les Trobades d'Escoles en Valencià - (foto 1)
  • Aquest cap de setmana estaràn a Aldaia, l'Olleria, Orba, Quartell, Riba-roja de Túria, Castelló i València

El programa Carnet Jove de l'Institut Valencià de la Joventut participa en les 'Trobades d'Escoles en Valencià', trobades de caràcter festiu organitzades per la Federació d'Associacions per la Llengua - Escola Valenciana. 

Des del programa Carnet Jove s'ha programat una iniciativa lúdica i inclusiva denominada 'Jugafesta', en la qual participen xiquetes i xiquets i adolescents, que aquest cap de setmana arriba als set municipis que acullen trobades: el dissabte 13 d'abril a Aldaia, l'Olleria, Orba, Quartell i Riba-roja de Túria i el diumenge, 14 d'abril a Castelló i València (Sant Josep). 

El Jugafusta és un conjunt de jocs compartits que recull jocs populars valencians i tradicionals d'origen europeu per a promoure la participació, la inclusió, el treball en equip i la cooperació, valors propis de l'oci educatiu. 

Les Trobades reuneixen anualment unes 200.000 persones de totes les edats que participen en activitats de les escoles de la comarca, cercaviles, concursos, tallers, espectacles i exposicions. Enguany el lema de les Trobades de la Federació d'Associacions per la Llengua - Escola Valenciana és 'Som i serem paraules', en homenatge al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer i Pastor 

El programa continua el 5 de maig en La Romana i Tavernes de la Valldigna; l'11 de maig en l'Alcúdia de Crespins i Sella; l'1 de juny en Rosell i el 8 de juny a Benilloba. 

Carnet Jove de l'IVAJ ha acudit ja a trobades desenvolupades a Santa Pola, el 31 de març; a Sant Joan d'Alacant, el 5 d'abril i, el passat cap de setmana, a Nules, Carlet, Massamagrell i Xixona.

Pujar