2 de desembre de 2020 2/12/20

Carles Mulet retrau a la ministra d'AAPP la dificultat per a les CCAA de realitzar polítiques amb infrafinançament i els PGE de Montoro

Carles Mulet retrau a la ministra d'AAPP la dificultat per a les CCAA de realitzar polítiques amb infrafinançament i els PGE de Montoro - (foto 1)

    El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat a la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, un canvi de direcció en el rumb de maltractament que l'Administració central dispensa a la valenciana. El senador ha retret a la ministra que prosseguisca “el tracte colonial” amb el País Valencià “al qual espoliar”.

    Mulet ha relatat en la seua intervenció que el Govern està infrafinançant als ciutadans valencians. “Som des de fa dècades la comunitat pitjor finançada, la que menys inversions rep, paguem impostos com els que més, com 5 milions, però rebem només per a finançar la sanitat, l'educació, els serveis socials, de 4 milions”, ha assenyalat. Malgrat això li ha recordat com “durante aquesta pandèmia hem sigut dels Govern més efectius, muntant hospitals, comprant material, posant dics perquè aquesta crisi no atropellara a cap col·lectiu malgrat estar ofegats econòmicament”.

    El valencianista ha retret a Darias que el seu govern vaja de nou a discriminar a la Generalitat amb el repartiment de fons reembossables per a atendre la crisi sanitària “sense tenir en compte ni la població ni la despesa generada” i li ha recordat que “aquest Govern està hui governant, perquè fa dos anys Compromís va apostar per tirar al Govern corrupte de Rajoy mentre mercadeja amb tots els grups mentre els valencians afronten la reconstrucció, pagaments i reforç de sanitaris amb un 50% menys de recursos que qualsevol altra comunitat autónoma”. Mulet ha insistit en la necessitat d'aprovar uns pressupostos “que deixen de ser els de Montoro, que perpetuen la taxa de reposició i els dogmes austericides de PP i PSOE, per a reduir la precarietat, temporalitat en l'administració i prestar serveis de qualitat”.

    Finalment, el senador ha demanat a Darias “sensibilitat” amb les llengües oficials no castellanes i li ha recordat els drets dels ciutadans a ser atesos en la seua llengua com recorden les institucions europees perquè “no siga qüestió de sort”.

    Pujar