elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IES Arabista Ribera, seleccionat dins de la campanya del projecte Dualiza de CaixaBank

L’IES Arabista Ribera, seleccionat dins de la campanya del projecte Dualiza de CaixaBank
  • És l’únic centre de la província de València seleccionat, d’entre els 30 a tota Espanya.

El projecte de simulació d’un sistema de visió artificial aplicat al processament agroalimentari presentat pel departament d’electricitat i amb col·laboració de la empresa BOLLO INTERNATIONAL FRUITS ha estat seleccionat d’entre els projectes presentats per vora un centenar de centres de tota Espanya i dels que han estat escollits 30 i, on el de Carcaixent ha estat el únic de tota la província de València junt a dos d’Alacant son els únics de la Comunitat Valenciana.

El Departament d’Electricitat de l’IES Arabista Ribera ha presentat per ser escollit en l’actual edició de la convocatòria Dualiza, per part de l’entitat financera CaixaBank, un projecte que trasllada a l’aula un procés tecnològic, la visió artificial i la identificació de patrons, fonamental en el sector agroalimentari. En paraules de un dels professors impulsors del projecte, Manuel Gómez «El nostre centre es troba en Carcaixent, una població enclavada en una zona on el sector agroalimentari es fonamental». Per a la realització d’aquest projecte, s’ha contat amb una empresa líder al sector com es BOLLO INTERNATIONAL FRUITS que ha posat en valor «Este tipus de accions per poder implementar nous processos tecnològics a la producció i que millor que on es formen futurs professionals com ara a l’IES Arabista Ribera».

Per la seva banda, el Director del centre, Raül Murillo, ha assenyalat que «aquesta es una bona noticia per al nostre centre, dona sentit a moltes de les accions que des d’aquest centre impulsem per formar als alumnes amb projectes amb col·laboració d'empreses que, és el lloc on els nostres estudiants han d’exercir i posar en pràctica tot el que aprenen al nostre centre».

Des de l’entitat organitzadora d’aquesta convocatòria, s’ha tingut en compte projectes que «fomenten la coparticipació entre centres, tinguen impacte social i com a un dels reptes, impactar en l’aconseguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible».

En total s'han repartit més de 400.000 euros entre els 30 projectes guanyadors i que es duran a terme durant aquest curs 2022/2023.

 

Pujar