elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'AMPA de l'IES Arabista Ribera de Carcaixent demana més recursos per a atendre l’alumnat amb necessitats educatives

  Des de l’inici de curs de 2022 l’AMPA ve reclamant que l’IES no compta amb el personal suficient de Pedagogia Terapèutica (PT) per a atendre les necessitats educatives especials de l’alumnat que ho requerix. S'han reunit en direcció del centre i amb la inspectora de zona, han enviat sol·licituds als departaments d’inclusió i de personal i no han obtés solució. Tant Inspecció educativa com inclusió confirmen (tenint en compte la ràtio que marca el marc legislatiu), que el centre hauria de comptar, com a mínim, amb un professional més de PT, “els PT també s'encarreguen d'atendre l’alumnat «nouvingut», que va arribant al llarg del curs escolar, en el cas del nostre institut són en estos moments 18 alumnes que no saben l'idioma i als que no s'han tingut en compte a l’hora de comptabilitzar la ràtio”, subratllen.

  L’AMPA demana que a l’escola pública no s’escatime en recursos per a l’alumnat que més ho necessita ja que no és acceptable que les famílies hagen de pagar fora de l’IES a professionals perquè el sistema no pot atendre’ls correctament.

  Problemàtiques tan dispars com ara TDAH, Asperger o altes capacitats, diuen, van ser diagnosticades en primària, però manca el seguiment a la secundària donada la falta de recursos. L’AMPA afirma que patixen curs rere curs aquesta situació que es repetix reiteradament i que afecta negativament tant al desenvolupament dels alumnes com a l’economia de les famílies que han de buscar fora del centre el que és un dret.

  Després d'estar reclamant, des de personal els han adjudicat tan sols mitja plaça de PT, solució que alleugera el problema però no el soluciona, els alumnes amb estes problemàtiques, seguixen sense tindre cobertes les seues necessitats i ja està acabant el segon trimestre. “On estan els recursos i els materials de suport adequats?, i l'ensenyament inclusiu per a l’alumnat amb necessitats educatives especials?, on s'ha quedat això de l'escola pública valenciana com a garant de la igualtat d'oportunitats? No és tot açò el que tan pregona Conselleria d’Educació? No es pot garantir la qualitat educativa quant no es fiquen els mitjans necessaris”, denuncia l’AMPA

  Falta d’orientadors

  Així mateix, una altra problemàtica que denuncia l’AMPA és la falta d'orientadors, la labor dels quals és clau per a minimitzar el fracàs escolar i oferir una educació inclusiva, enfocada en l’atenció a la diversitat.

  “Les necessitats de l'alumnat no poden solucionar-se amb ràtios d'un orientador per cada 700 estudiants, quan el recomanable per la UNESCO és d'1 orientador per cada 250 alumnes. És impossible que un professional puga detectar, avaluar i atendre la problemàtica de tants alumnes”, afirmen.

  Per tot això consideren que la Conselleria està incomplint la legalitat en matèria educativa, i com a mares i pares exigixen s'esmene aquesta problemàtica, perquè entenen que ometre les necessitats educatives citades anteriorment atempta contra el gran principi d'inclusió.

  “Els polítics es fan molta propaganda nomenant els grans beneficis de la nova llei d’inclusió, però la realitat com tots sabem, es que no es fan les dotacions pertinents i els nostres fills i filles seguixen desatesos”, conclouen.

   

  Pujar