7 de juliol de 2020 7/7/20

El CIJ de l’Ajuntament podrà emetre el Carnet Jove

El CIJ de l’Ajuntament podrà emetre el Carnet Jove - (foto 1)

  El ple del Consell va aprovar el divendres el conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l'Ajuntament de Carcaixent per a l'emissió del Carnet Jove en el Centre municipal d'Informació Juvenil.

  El conveni estableix les condicions de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Carcaixent per a l'emissió de Carnet Jove, amb l'oferiment, a partir del mes de desembre, d'un nou servei als joves a nivell local, d'acord amb els termes que estableix l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) i l'IVAJ.

  Natxo Escandell, Regidor de Joventut, s'ha mostrat molt satisfet de poder oferir este nou servei a Carcaixent; "fins ara, per a poder tramitar el Carnet Jove, els i les joves havien de desplaçar-se a València o esperar setmanes fins que pogueren tindre el carnet i poder començar a gaudir dels seus beneficis, ara tindran el carnet en el mateix moment".

  Actualment, un total de 246.016 joves de la Comunitat, amb edats de 14 a 30 anys, disposen d'esta credencial europea que facilita l'exercici d'activitats culturals, d'oci educatiu, esportives o de mobilitat internacional en millors condicions.

  Els avantatges que ofereix Carcaixent als titulars de Carnet Jove inclouen descomptes en actes culturals i activitats juvenils, i també en abonaments en piscina i poliesportiu municipal. Amb la incorporació de Carcaixent, el Consell ha aprovat un total de 55 convenis d'emissió amb ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè puguen facilitar a nivell local la credencial jove europea.

  El Carnet Jove de la Generalitat, a més d'oferir avantatges per tot Europa, compta amb una xarxa de 1.810 entitats i empreses adherides que es poden localitzar en la pàgina web de l'IVAJ www.gvajove.es. També, funciona una llista de distribució de Carnet Jove per a rebre informació actualitzada de promocions i ofertes.

  Pujar