13 de juliol de 2020 13/7/20

Demà comença la 50ena edició del Ral·li Humorístic amb una parti-cipació històrica

Demà comença la 50ena edició del Ral·li Humorístic amb una parti-cipació històrica - (foto 1)

  Més de 1300 persones repartides en 30 cotxes participaran en l’edició número 50 d’esta festa declarada Festa d’Interès Turístic Local que començarà demà de vesprada amb la “Cavalcada del Ral·li”. Amb la desfilada dels cotxes participants es donarà el tret d’eixida a un intens cap de setmana que omplirà els carrers de Carcaixent d’humor, imaginació i diversió. Són molts els veïns i veïnes de Carcaixent que han decidit participar en esta edició històrica duplicant quasi el número d’inscrits, concretament hi han inscrites 600 persones més i 8 cotxes més respecte l’any passat.

  Com a novetat, dins de la programació del Ral·li Humorístic hi ha previstes diferents activitats puntuables que seran tot un espectacle per al públic que vulga assistir a elles. D’entre estes novetats destaca la Holy Party (una Festa de Colors) del diumenge de vesprada després del concurs de paelles. A més, des de l’Organització han avançat que hi haurà “moltes sorpreses per poder fer del Ral·li de 2016 una edició inoblidable”. També han volgut agrair a tots aquells que s’han sumat, després d’estar molts anys inactius, a participar de nou en el Ral·li “estem treballant molt dur per a que tots els veïns i veïnes de Carcaixent, tant els que participen com els que no, puguen compartir un cap de setmana de festa”.

  Altra novetat introduïda per l’organització és el trasllat de la Prova Final per al dissabte 8 d’octubre, per tal de donar-li major visibilitat a l’acte i que els espectadors puguen gaudir d’ella fins el final ja que al dia següent no és laborable. També, al igual que l’any passat, el Ral·li humorístic organitzarà un sopar popular el dimarts 11 d’octubre al Parc Navarro Daràs, dins del programa de les festes locals. A continuació actuarà l’orquestra “La Pato”.

  Es consolida el suport per part del consistori amb la signatura d'un conveni

  L’Ajuntament de Carcaixent i l’associació del Ral·li Humorístic de Carcaixent han firmat esta setmana un conveni de col·laboració mitjançant el qual el consistori pretén formalitzar el suport que realitza a esta festa i regular la subvenció rebuda per l’Associació Cultural i Juvenil Ral·li Humorístic de Carcaixent, recentment creada. A l’acte de la signatura van acudir, per part de l’Ajuntament de Carcaixent, l’alcalde, Paco Salom i el regidor de Joventut, Natxo Escandell i; i per part del Ral·li Humorístic van formalitzar el conveni Alejandro Cabrera i Lluis Peris com a representants de l’organització.

  Al conveni queda fixada la quantitat destinada per part de l’Ajuntament de Carcaixent per tal de contribuir econòmicament al finançament de les despeses de funcionament de les diferents activitats que s’organitzen en el marc del Ral·li Humorístic. Per a l’exercici 2016 se’ls ha concedit 12.000€, quasi un 20% més que 2015.

  Per altra banda, en el ple del mes de juliol es va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per sol·licitar a la Generalitat Valenciana la declaració del Ral·li Humorístic com a festa d’interès provincial. Dins d’esta categoria es troben aquelles festes que, tot oferint una especial rellevància des del punt de vista turístic, suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars, l’interès dels quals traspassa els termes municipal i comarcal. En estos moments s’està valorant per part dels tècnics de la Conselleria de Turisme si el Ral·li si pot ser considerada festa d’interès turístic atenent a criteris com l’originalitat de la celebració, l’arrelament popular o el seu caràcter ludicofestiu, entre altres

  Natxo Escandell, regidor de Joventut, Natxo Escandell, ha recordat els esforços que s’estan realitzant des del consistori per posar en valor una festa tan important per a Carcaixent. “El que volem és que el Ral·li Humorístic siga un dels elements turístics de Carcaixent. És l’espai d’oci més gran que tenim i una de les festes més estimades per tota la població. No entendríem Carcaixent sense el significat que té el Ral·li Humorístic. 50 anys no són res: Estem en un moment dolç per a la festa. De la mà de l’organització estem posant el Ral·li al mapa provincial que és el lloc on mereix estar.”, ha explicat el regidor. Natxo Escandell també ha recordat que cal aprofitar el 50 aniversari d’esta festa per potenciar la marca Ral·li Humorístic “és una de les coses que ens uneix i ens fa sentir més orgullosos de Carcaixent i creiem fermament que la idiosincràsia de la festa la fa mereixedora de la distinció de Festa d’Interès Turístic Provincial. Ens la creguem i un clar exemple és el conveni signat amb l’associació”.

  Pujar