25 de setembre de 2020 25/9/20

Crits i insults obliguen a suspendre el ple a Carcaixent

Crits i insults obliguen a suspendre el ple a Carcaixent
Crits i insults obliguen a suspendre el ple a Carcaixent
  • L'alcalde es va veure obligat a suspendre-després de no poder, ni tan sols, prendre la paraula

L'alcalde de Carcaixent va haver de suspendre aquest dimarts el ple després que desenes de persones irromperen a la sala cridant i insultant per demanar la dimissió de l'alcalde, denunciant que el seu sou és excessivament elevat mentre s'estan pujant els impostos a la localitat.

Des que va començar el ple van ser molts els veïns que van començar a xiular i l'alcalde, José Luis Salom, es va veure obligat en diverses ocasions a demanar silenci fins que, finalment, va haver de suspendre la sessió.

El PSPV-PSOE ha manifestat aquest dimecres el seu suport a l'equip de govern de Carcaixent, després dels incidents ocorreguts en el plenari. Els socialistes valencians han assegurat que la manifestació és un dels exemples de tota democràcia avançada. No obstant això, han condemnat que la protesta veïnal de Carcaixent acabés amb desqualificacions, accions violentes i escraches que van obligar els regidors a abandonar el consistori escortats per agents de la Guàrdia Civil.

La direcció nacional de l'PSPV-PSOE, la direcció provincial i de la comarca de la Ribera Alta han reiterat que no hi ha democràcia sense dret de manifestació. "Negar la possibilitat que la ciutadania mostre les seves opinions no és propi d'un estat democràtic que impulsa la llibertat d'expressió", però -han advertit- "en cap cas hem de permetre que un grup de persones utilitze el màxim òrgan de representació de la ciutadania per bloquejar una sessió que va haver de suspendre i que va acabar als carrers amb un escrache als representants municipals ".

Des del PSPV-PSOE han assenyalat que el ple és l'òrgan on els regidors debaten i aproven decisions per a l'interès general del municipi, un òrgan de representació política en el qual els ciutadans poden tenir veu. "Des del respecte, el consistori pot atendre les reivindicacions que es plantegen, però mai podrem donar suport a actuacions que atempten contra les institucions, com les que es van viure durant el ple".

Els socialistes valencians han apel·lat a la responsabilitat i al respecte per tornar a l'municipi el nivell de convivència i de tolerància necessaris en un estat democràtic. Davant d'aquestes posicions -han destacat- "és essencial transformar la crispació encoratjada per determinades formacions en respecte, tolerància, pluralisme i participació".

Pujar