12 de juliol de 2020 12/7/20

Carcaixent se suma a la commemoració del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

Carcaixent se suma a la commemoració del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA - (foto 1)

    L'Ajuntament de Carcaixent, a través de l'Àrea de Benestar Social, ha organitzat un any més, per commemorar el dia mundial de la Lluita contra la SIDA, una campanya de conscienciació i sensibilització realitzant diverses xerrades i tallers pels centres educatius de Carcaixent. L'objectiu és donar resposta als més joves a algunes de les qüestions sobre què és la SIDA, la importància de la prevenció, les pràctiques de risc que afavoreixen el contagi i quines són les vies de transmissió.

    Concretament, s'han fet talles informatius amb dinàmiques de grup per a 213 alumnes de quart l'ESO del IES Arabista Ribera, del col·legi Ave Maria i San Antonio. Enguany també s'ha inclòs als alumnes dels cicles formatius d'Automoció i Electrònica de l'IES Arabista Ribera. L'objectiu dels tallers era potenciar la participació, la reflexió, el col·loqui i el debat entre els/les participants. Les xerrades van estar impartides per Isabel Medina, mediadora en sexualitat, que va ser l'encarregada de dirigir el treball en grup per a que els alumnes arribaren, per ells mateixos, a aclarir conceptes bàsics sobre el VIH i la SIDA així com obtenir informació rigorosa sobre la malaltia que els permetera corregir conceptes erronis sobre la mateixa.

    Per altra banda, també s'ha editat un informatiu juvenil especial i monogràfic sobre la SIDA per a que les i els joves puguen disposar d'una informació adaptada al seu llenguatge per poder disposar la informació que necessiten de forma propera. A més, també s'ha penjat al balcó de l'Ajuntament una pancarta commemorativa sobre el dia Mundial de la Lluita contra la SIDA.

    Pujar