elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cantó: “És urgent solucionar l’infrafinançament valencià i garantir la igualtat de tots els espanyols”

Cantó: “És urgent solucionar l’infrafinançament valencià i garantir la igualtat de tots els espanyols”

    El diputat nacional de Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats, Toni Cantó, ha defensat l'estat d'autonomies a Espanya però ha assegurat que “és urgent solucionar l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana i garantir la igualtat de tots els espanyols, independentment de quin territori pertanguen”.

    Per a Cantó, que s'ha pronunciat així després de participar en el Congrés sobre Autogovern Valencià, l'actual model de finançament autonòmic suposa un “greuge per a la Comunitat Valenciana respecte a altres autonomies, i impedeix desenvolupar de manera eficaç serveis bàsics com l'educació, la sanitat o la dependència”, ha assegurat Cantó.

    En aquest sentit, el diputat ha anunciat que, la setmana vinent, Ciutadans votarà de nou en el Congrés a favor d'eliminar el cupo basc, “un privilegi per als ciutadans d'aquest territori que no té cap sentit i que suposa un greuge per a la resta d'espanyols, però que la resta de partits que conformen el Congrés dels Diputats prefereixen mantenir”. Per açò, Cantó ha criticat la “hipocresia i incoherència de Compromís, PP o PSOE, que parlen dels problemes de finançament per als valencians, fan creure que pretenen solucionar-los, però després promouen que hi haja ciutadans espanyols que mantinguen privilegis”.

    Preguntat per la situació catalana, Cantó ha lamentat que Puigdemont haja portat a Catalunya a “una pèrdua massiva d'ocupacions i d'inversions, una inestabilitat que va a costar massa revertir”. A més, el diputat ha mostrat el seu “respecte” a les decisions judicials i ha assegurat que “els membres del Govern són molt valents davant dels micròfons del Parlament que ells mateixos manegen, però molt covards davant dels jutges”.

    Pujar