5 de desembre de 2020 5/12/20

Cantó proposa a Puig bonificar les taxes a la Seguretat Social i aplicar una moratòria d'impostos autonòmics

Cantó proposa a Puig bonificar les taxes a la Seguretat Social i aplicar una moratòria d'impostos autonòmics - (foto 1)
  • El síndic de Cs manifesta la seua “total disposició” a col·laborar amb el Consell i planteja “utilitzar millor els mitjans públics per a acabar amb la difusió de faules”

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha proposat, “davant les conseqüències directes del coronavirus en l'economia, bonificar les taxes a la Seguretat Social, aplicar una moratòria d'impostos autonòmics i congelar les quotes dels autònoms, tal com ha plantejat la mateixa presidenta de Cs, Inés Arrimadas”. Així li ho ha traslladat Cantó al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la reunió mantinguda per videoconferència amb els portaveus de la resta de grups parlamentaris i amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

“Puig assegura que cal esperar al que dicte Moncloa demà, però els valencians, tant treballadors com empresaris, estan molt preocupats pels efectes econòmics d'aquesta crisi i, per això, de la mateixa manera que estem tots parats a casa, els impostos han de parar”, ha afegit, al mateix temps que ha reiterat “el compromís de Cs per a posar-se a la disposició del Consell en tot el que es necessite per a combatre aquesta malaltia”. “És essencial treballar tots junts per a aconseguir revertir la situació”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Cantó ha apel·lat a la “responsabilitat de tots” i a “quedar-se a casa per a frenar els contagis”, alhora que ha mostrat “un immens agraïment a tots els professionals que aquests dies continuen en els seus llocs, des de sanitaris i farmacèutics a treballadors d'alimentació i Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”.

A més, el portaveu de Cs ha plantejat “fer una crida pública a les empreses que subministren màscares i un altre tipus de productes sanitaris i d'higiene, seguint l'exemple de Castella i Lleó, on s'han obtingut grans resultats”. “Ens consta que els professionals de la sanitat estan molt preocupats per la falta de material”, ha assenyalat.

Finalment, Cantó ha incidit en la “necessitat de fer alguna cosa perquè els ciutadans puguen tindre més i millor informació”. “No s'està aprofitant tot el potencial dels mitjans públics, que podrien ser molt útils en aquests moments per a frenar la difusió de faules que estan confonent als valencians”, ha asseverat.

Pujar