30 de novembre de 2020 30/11/20

Cantó critica que Sánchez copie a Puig en comprar "a comunistes i nacionalistes amb ministeris i privilegis"

Cantó critica que Sánchez copie a Puig en comprar "a comunistes i nacionalistes amb ministeris i privilegis" - (foto 1)
  • El síndic de Cs anuncia una reprovació contra Morera “per afirmar que Espanya no és un Estat democràtic”

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha assegurat que el candidat a la presidència d'Espanya, Pedro Sánchez, “ha hagut d'aprendre molt de Ximo Puig perquè ha copiat el seu model de comprar a comunistes i nacionalistes a canvi de ministeris i privilegis amb la condició de romandre en la Moncloa”. “És trist veure com entre els presidents autonòmics que aplaudeixen amb alegria hui la investidura a Madrid està el de la Comunitat Valenciana”, ha afegit.

Per això, Cantó ha insistit que “Cs ha reclamat fins a l'últim moment una solució centrada per a afrontar els reptes d'Espanya, que no se solucionaran amb els qui només volen complicar-ho tot, com nacionalistes i comunistes”. “Hem fet una última crida als diputats del PSOE, per si algun encara volia complir amb el que Sánchez va prometre en campanya en dir que no hi hauria un referèndum il·legal a Catalunya, com el que ja ha pactat amb ERC”, ha manifestat el síndic.

A més, el portaveu parlamentari ha anunciat que Cs presentarà una reprovació contra el president de les Corts, Enric Morera, “per les declaracions en les quals assegura que Espanya no és un Estat democràtic”. “És vergonyós que la segona autoritat de la Comunitat Valenciana defensa que ací s'empresona a gent per les seues idees polítiques”, ha afegit.

Preguntat per la promesa de reforma de finançament en els pròxims mesos pactada entre Sánchez i Baldoví, Cantó s'ha mostrat “convençut” que “el PSOE li prendrà el pèl una vegada més a Compromís amb aquest tema, malgrat que la Comunitat Valenciana continua sent la pitjor tractada d'Espanya i urgeix un canvi de finançament”.

 

Pujar