Castellano

Turisme i aglomeracions: Calp pren mesures dràstiques i multa a qui no porte la màscara

Turisme i aglomeracions: Calp pren mesures dràstiques i multa a qui no porte la màscara
  • La Policia Local ha denunciat a 130 persones en els passejos marítims i el nucli urbà per saltar-se aquesta mesura

La Policia Local de Calp ha interposat un total de 130 denúncies des que es va publicar el passat 19 de maig l'Ordre Ministerial SND/422/2020 que obliga l'ús de màscares. En concret, ha realitzat aquestes denúncies en els passejos marítims així com en diferents zones del nucli urbà, molt concorreguts en temporada estival i en els quals no es pot mantindre la distància de seguretat.

Segons ha informat la Policia Local, les denúncies s'interposen en aquells casos en els quals el ciutadà, després d'haver sigut avisat primer que ha de portar la màscara, contínua sense posar-li-la, d'aquí ve que el nombre de denúncies no siga major.

Des de l'Ajuntament de Calp s'apel·la a la responsabilitat i s'insisteix en la necessitat de portar la màscara ja que és molt difícil mantindre la distància de seguretat especialment en aquesta època de l'any en la qual Calp multiplica la seua població. Les multes per no portar màscara poden arribar fins als 100 euros.

Retirada d'ombrel·les i hamaques

D'altra banda, la Policia Local ha realitzat fins al moment 30 denúncies en detectar a la platja ombrel·les, hamaques i altres estris sense la presència dels seus propietaris abans de les 9.30h del matí.

A més de la corresponent denúncia, la Policia ha procedit a la retirada de tots aquests objectes. L'ordenança Municipal d'Ús i Gestió del Litoral prohibeix l'ocupació del domini públic de manera indiscriminada tant temporal com espacialment i especialment l'ocupació amb elements de la platja sense presència dels seus usuaris entre les 00:00h i les 9.30h del matí.

Es permet portar aquests estris a la platja abans de les 9.30h sempre que compten amb la presència dels seus propietaris i no interferisquen en les labors de neteja.

Pujar