Castellano

La Setmana Santa es viu a Calp

La Setmana Santa es viu a Calp
  • Més de 600 veïns participen en este esdeveniment religiós, cultural i turístic que inunda de fervor cada racó de la localitat des del 26 de març al 2 d'abril

MÉS FOTOS
La Setmana Santa es viu a Calp  - (foto 2)

Calp es prepara per a acollir un esdeveniment religiós, cultural i turístic molt especial gràcies a la devoció dels més de 600 veïns que participen en ell. Parlem de la Setmana Santa calpina, l'esdeveniment fa gran a una localitat costanera que es bolca en cadascun dels actes que la componen.

La Setmana Santa de Calp se celebra del 26 de març al 2 d'abril i en ella participen quatre confraries. Malgrat els seus vuit anys d'existència, aquest esdeveniment s'ha convertit en tot un referent gràcies al fervor dels seus fidels i a l'atractiu turístic que té esta localitat alacantina. A més, la Setmana Santa de Calp es converteix en l'excusa perfecta per a visitar la seua terra, descobrir els seus recursos naturals, les seues platges, la seua cultura, la seua història, la seua gastronomia i, sobretot, les seues gents.

Encara que la Setmana Santa calpina se celebra del 26 de març al 2 d'abril, els actes previs comença molt abans. De fet, el passat 14 de febrer ja es va celebrar el Dimecres de Cendra i, des de llavors, tots els dissabtes una de les quatre confraries organitza una missa especial. Elles són la Germanor del Crist dels Gitanos, El Poderós, la Confraria de Jesús el Nazareno, la Confraria del Crist de les Tres Caigudes i la Germanor del Silenci. I a elles se sumarà enguany una cinquena confraria dedicada a la Verge de la Salut, que malgrat que no processionarà fins a 2019, ha presentat ja la imatge de la seua verge.

Al costat de totes elles també són protagonistes d'estes festes els Festers de 2018, responsables de la processó del Diumenge de Rams i de la Trobada, i les festeres de la qual es converteixen en les "doloroses" de la Verge dels Dolors. Cal destacar que el pregó ha estat a càrrec d'una dona per primera vegada en la seua història. Teresa Mª Pastor ha donat veu a aquests dies de fervor: "Us convide a tots a viure intensament aquests dies, amb recolliment i l'espiritualitat, mirant cap a la Creu per a trobar en Crist l'esperança i la plenitud de la fe", destacava en el seu Pregó.

Un programa molt intens

Més de 600 persones recorren els estrets carrers del casc antic en unes processons que, tal com destaca la presidenta la Junta Major de Confraries i Germanors de la Setmana Santa, María José Ferrer, són úniques: "Cada processó és totalment diferent a l'anterior però és impossible triar una en concret perquè totes són molt boniques. A més, alguna cosa que ens diferencia és la devoció que posem en elles".

A partir del Dimarts Sant hi ha una processó cada dia. Ixa jornada és a les 21h i el Dijous Sant ho fan dos, una a les 21h i una altra a mitjanit. Però és el Divendres Sant, 30 de març, quan es viuen els moments més intensos amb la processó del Sant Enterrament que finalitza en la plaça de la Vila amb la trobada de totes les imatges i confraries.

I el Diumenge de Resurrecció arranca lluminós i matiner amb la celebració de la Trobada entre Crist Ressuscitat i la Verge. La Setmana Santa es converteix així en un esdeveniment  religiós, cultural i turístic,  la devoció i el fervor que es desprèn de cada acte s'uneix a un gran valor estètic i cultural.

A continuació et resumim els principals actes de la Setmana Santa de Calp. Pots veure el programa complet ACÍ.

Divendres 23 març - Verge dels Dolors
-07:00h Rosario de l'Aurora. En finalitzar Missa.
-19:30h Solemne Missa de la Verge dels Dolors.
-20:30h Processó

Diumenge 25 març - Diumenge de Rams
-09:00h Santa Missa
-11:00h Benedicció dels rams en l'ermita del Salvador. Processó fins a l'església i Santa Missa
-19:30h Santa Missa

Dilluns 26 març - Dilluns Sant
-19:30h Santa Missa
-20:30h Celebració comunitària de la Penitència.

Dimarts 27 març - Dimarts Sant
-19:30h Santa Missa
-21:30h Processó Germanor del Crist dels Gitanos 'El Poderós'

Dimecres 28 març - Dimecres Sant
-19:30h Santa Missa
-21:00h Processó del Stm. Crist de les Tres Caigudes

Dijous 29 març - Dijous Sant
-19:00h Santa Missa
-19:30h Santa Missa del Sopar del Senyor
-21:00h Processó del nostre Pare Jesús Nazareno
-00:00h Processó del Silenci

Divendres 30 març - Divendres Sant
-09:00h Viacrucis, pujada a l'ermita del Salvador.
-18:00h Oficis Divendres Sant
-20:00h Processó Sant Enterrament
NOTA: Totes aquelles persones que ho desitgen podran acompanyar al Sant Sepulcre vestides de negre amb teula i mantilla.

Dissabte 31 març - Dissabte Sant
-23:00h Vigília Pascual, començament en la Plaça de la Vila (Plaça de l'església), Celebració de la Pasqua de Resurrecció.

Diumenge 1 d'abril - Diumenge de Resurrecció
-09:00h Santa Missa
-11:00h Concentració en la Plaça de San Salvador per a la Trobada del Senyor Ressuscitat amb la Verge. Processó fins a l'església
-12:00h Missa de Resurrecció
-19:30h Santa Missa

Pujar