Castellano

Quaranta anys dels Moros i Cristians de Calp

Quaranta anys dels Moros i Cristians de Calp
  • Les festes del Santíssim Crist de la Suor arranquen este divendres i es desenvoluparan fins a pròxim dilluns 23 d'octubre

MÉS FOTOS
Quaranta anys dels Moros i Cristians de Calp  - (foto 2)

La festa envaeix des d'este divendres els carrers de Calp. La localitat alacantina s'endinsa en uns dies molt intensos de color, música i alegria amb la celebració de les festes patronals de Moros i Cristians en honor al Santíssim Crist de la Suor. Una celebració que combina actes religiosos, populars i històrics i que coincideix, a més, amb el seu quaranta aniversari.

L'olor de la pólvora i 'les filaes' mores i cristianes s'entremesclen durant estos dies amb l'emoció de les cercaviles, l'ambient de les revetles, els balls i les actuacions musicals així com el concurs de paelles, 'correfocs' o la processó en honor al Crist de la Suor. Organitzades per l'Associació de Moros i Cristians i la Comissió de Festes en col·laboració amb la regidoria de Festes, la celebració oficial té lloc des de el 20 al 23 d'Octubre 2017.

Este dijous s'ha presentat el cupó que l'ONCE dedica a les festes calpines amb motiu del seu 40 aniversari i que eixirà al carrer el pròxim 5 de novembre. "Van a ser unes festes molt especials perquè et fa pensar, que després de tant temps, seguisca participant gent des del primer moment en les quals van començar", ha explicat el president de l'Associació, Ignacio Seguí a elperiodic.com. Entre les sorpreses preparades per a este aniversari cal destacar el Desembarcament per al qual s'ha preparat "tot un espectacle", ha detallat Seguí.

Les festes patronals començaran oficialment este divendres amb l'avís de festa al migdia. La localitat costanera ressonarà així als timbals de les comparses amb l'inici de les bullicioses festes d'octubre en les quals destaquen el desembarcament que té lloc en la platja de l'Arenal i la gran desfilada de Moros i Cristians. Des de l'Associació de Moros i Cristians de Calp conviden a tots els visitants i veïns a unir-se a este festa que enguany serà especialment entranyable en complir-se quaranta anys del seu naixement.

Programa d'actes

A les 13:00 d'este divendres 20 d'octubre es farà el volteig de campanes i els salves d'ordenances que donaran el tret d'eixida a tres dies intensos de festes.

DIVENDRES, 20 D'OCTUBRE:

13:00h. Avís de festa. Volteig de campanes i salves d'ordenança.
19:00h. Entrada de bandes des de la Plaza Colón fins a la Plaça del Mosquit.
20:00h. Pregó de festes i Hissada d'Estendards en la Plaça Major. En finalitzar l'acte, Ofrena de ciris al Santíssim Crist de la Suor en la Parròquia Verge de les Neus.
00:30h. Entraetes en el casc antic.
01:30h. Ball de la Banderera de l'Associació, "Xaranga Bongo Band" en el Carrer de Fora.

DISSABTE, 21 D'OCTUBRE:

12:00h. Cercavila infantil en el casc antic.
19:00h. Entrada Cristiana i Habita "La Desfilada" en l'Avinguda Gabriel Miró.
01:00h. Ball del Capità Moro: "Orquestra *Diamons" en el Carrer de Fora.

DUMENGE, 22 D'OCTUBRE:

12:00h. Missa Solemne en honor al Santíssim Crist de la Suor en la Plaça Major. En finalitzar la missa, Mascletà en la Plaça Major i trasllat del Crist a l'Església Verge de les Neus. 17:00h. Partida de pilota professional 'a llargues' en el carrer García Ortiz.
20:00h. Processó. En finalitzar la processó extraordinari castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer.
00:00h. Ball del Capità CristiÀ: "Orquestra La Canalla", en el carrer Puríssim.

DILLUNS, 23 D'OCTUBRE:
11:00h. Desembarcament i Primera Batalla en la Platja de l'Arenal-Bol.
18:00h. Desfilada infantil en l'avinguda Gabriel Miró.
20:30h. Parlament, Segona Batalla i "Miracle" en la Plaça Major.

DIMARTS, 24 D'OCTUBRE:

19:30h. Missa de difunts en la Parròquia Verge de les Neus.

Pujar