18 de novembre de 2019 18/11/19

Pedro Duque: "Existeix una important alineació entre la ciència i el sector de la pesca”

Pedro Duque: "Existeix una important alineació entre la ciència i el sector de la pesca” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Pedro Duque: "Existeix una important alineació entre la ciència i el sector de la pesca” - (foto 2)

  El candidat socialista al Congrés per la província d'Alacant i actual Ministre d'Innovació, Ciència i Universitats, Pedro Duque, ha estat visitant aquesta vesprada el port de Calp, en el qual ha conegut l'interior de diferents vaixells pesquers, així com la llotja de peix en plena activitat.

  Duque, acompanyat de membres de la candidatura socialista, com Yolanda Seva i Guillermo Sendra, així com el secretari general de l'agrupació Marco Bittner, i el portaveu socialista Santos Pastor, ha pogut conéixer de primera mà el funcionament de la llotja de Calp, al mateix temps que s'ha acostat a la realitat del sector de la pesca local i també provincial.

  El candidat socialista ha estat comprovant la tecnologia que utilitzen en els vaixells “que per descomptat ja fa molts anys que és capdavantera i veient també la subhasta del peix que també està organitzat d'una manera molt tecnològica, la qual cosa ho fa més eficient que fa 20 o 25 anys”, ha explicat. Unes altres de les qüestions que ha pogut conéixer, té a veure amb algunes de les problemàtiques del sector, en concret sobre com està regulada la pesca d'arrossegament i quines són les possibles necessitats que tenen els pescadors.

  “Hem parlat també de la regulació que pot vindre de la Unió Europea i què podríem fer perquè fóra el més equilibrada possible i es mantinguera l'activitat tradicional”. D'igual manera, s'ha estat tractant sobre les noves reserves marines que pogueren definir-se a imatge i semblança de l'èxit de la reserva marina de l'Illa de Tabarca i el cap de Sant Antoni, llocs on es reprodueixen peixos i que suposen una millora tant mediambiental com per al sector.

  Així, Duque ha conclòs que “existeix una alineació important entre la ciència i els pescadors, a la recerca d'un equilibri realment positiu entre la conservació del medi ambient i les tècniques tradicionals de pesca”.

  ocultar
  Pedro Duque: "Existeix una important alineació entre la ciència i el sector de la pesca”
  Pujar