10 de desembre de 2019 10/12/19

Medi Ambient activa un servei informatiu en el Penyal d'Ifac per a evitar aglomeracions durant les vacances estivals

Medi Ambient activa un servei informatiu en el Penyal d'Ifac per a evitar aglomeracions durant les vacances estivals - (foto 1)

  La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha activat un servei informatiu en el Parc Natural del Penyal d'Ifac amb l'objectiu d'evitar possibles aglomeracions davant de la previsió de nombroses de visites durant les vacacions estivals.

  Per a això, des del parc s'oferirà assistència als usuaris sobre la ruta, característiques, així com recomanacions sobre els distints serveis que oferix

  aquest entorn. Al mateix temps, es vetlarà per la protecció del lloc, que té un aforament de fins a 150 visitants simultanis, i es reforçarà la informació de l'accés al paratge, conscienciant sobre els riscos que suposa per a les persones i per al propi parc superar la capacitat recomanada de visites.

  Amb aquesta actuació, la Generalitat busca compatibilitzar l'ús públic de la zona amb la conservació d'aquest espai natural, un dels parcs protegits amb major popularitat dins de la Comunitat Valenciana, que rep més de 130.000 visites a l'any.

  Aquest servei, que estarà actiu fins al 31 d'agost, es complementa amb el contingut didàctic de l'exposició que acull el centre de visitants del parc natural. La mencionada dotació està oberta al públic, junt amb el centre d'informació i els banys públics, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores, i de 9.00 a 14.00 hores durant els caps de setmana. La zona compta també amb berenadors i fonts d'aigua potable en la seua àrea recreativa i un aparcament exclusiu per a visitants amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

  Per a qualsevol dubte o aclariment, les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Centre d'Informació en els telèfons 96 583 75 96 i 679 19 59 12 (en horari d'oficina, de 9.00 hores a 14.00 hores) o a través del correu electrònic: ifac_cma@gva.es.

  ocultar
  Medi Ambient activa un servei informatiu en el Penyal d'Ifac per a evitar aglomeracions durant les vacances estivals
  Pujar