21 de setembre de 2020 21/9/20

Detingut a Calp un Danés condemnat a cadena perpètua per assassinar a la seua exdona

Detingut a Calp un Danés condemnat a cadena perpètua per assassinar a la seua exdona - (foto 1)
  • Era considerat violent i molt perillós, i havia sigut inclòs en la llista dels delinqüents més buscats per les autoritats de Bèlgica

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat alacantina de Calp a un fugitiu de nacionalitat danesa buscat per les autoritats belgues que havien emés una Ordre Europea de Detenció i Lliurament amb finalitats d'Extradició (O.E.D.E).

L'arrestat havia fugit del país abans de ser jutjat i condemnat a cadena perpètua per l'assassinat de la seua exparella. Agents del Grup de Crim Organitzat de la UDYCO de Comissaria Provincial d'Alacant en col·laboració amb el Grup de Localització de Fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial han desenvolupat un dispositiu especial de cerca després de rebre notícies de les autoritats belgues sobre la possible presència del fugitiu en la zona nord de la costa alacantina.

Després de diverses perquisicions els investigadors van aconseguir localitzar i detindre al fugitiu, que era considerat pel país reclamant com a violent i molt perillós. L'ara arrestat, havia sigut inclòs en la llista dels delinqüents més buscats d'aquell país, pel denominat FAST (Fugitive Active Search Team) de la Policia Federal Belga. Els agents de la Policia Judicial d'Alacant ho van localitzar en la localitat de Calp on gaudia d'una vida relaxada i mantenia bons contactes amb altres ciutadans estrangers establits en la zona.

Els fets pels quals va ser jutjat i detingut es remunten a l'any 2009 quan segons la sentència, el fugitiu va disparar fins a cinc ocasions contra la seua exparella amb una arma de calibre 22 ocasionant-li la mort.

Segons van declarar les dues filles del matrimoni, víctima i agressor mantenien mala relació des de la separació de tots dos a causa de les conseqüències econòmiques del divorci.

Per aquests fets ocorreguts en la localitat belga de Maasmechelen el fugitiu havia sigut condemnat en absència a cadena perpètua, amb la possibilitat de revisió en 20 anys. Si bé abans de la celebració del judici va fugir del país trobant-se en parador ignorat des de llavors.

El detingut de 71 anys d'edat, serà posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional hui que serà l'encarregat de realitzar els tràmits relatius a la seua extradició.

Pujar