Castellano

Calp posa més de mig centenar de denúncies per deixar estris a la platja abans de l'hora permesa

Calp posa més de mig centenar de denúncies per deixar estris a la platja abans de l'hora permesa

  Des del passat 1 de juliol i fins hui la Policia Local de Calp ha interposat un total de 64 denúncies per instal·lar a la platja ombrel·les, cadires, hamaques i altres estris per a reservar espai abans de les 9.30 hores.

  Aquesta mesura es desprén de l'Ordenança Municipal d'Ús i Gestió del Litoral que prohibeix l'ocupació del domini públic de manera indiscriminada tant temporal com espacialment i fa especial referència a l'ocupació de la platja amb elements com a cadires, hamaques i ombrel·les des de primeres hores del dia.

  Aquesta tendència dificulta les labors de neteja de les platges pel que l'ordenança estableix que tots els estris instal·lats a les platges abans de les 9.30 hores podran ser retirats i els propietaris denunciats.

  L'ordenança també assenyala que aquelles ombrel·les, cadires o hamaques que estiguen més de tres hores sense la presència dels seus amos al llarg del dia podran ser retirades.

  Des de fa alguns anys l'Ajuntament rep durant l'estiu nombroses queixes sobre la reserva d'espai a la platja, ja que quan els usuaris arriben a la platja a mitjan matí es troben amb metres de platja ocupats sense que els titulars dels elements instal·lats siguen presents.

  El regidor de Seguretat Ciutadana Domingo Sánchez, ha assenyalat que “volem garantir la labor dels treballadors de la neteja de la platja, a més aquest estiu especialment apel·lem al civisme dels usuaris de les platges perquè no s'ocupe la platja sense ser presents”.

  La retirada per part dels titulars dels articles depositats en la reguarda de la Policia Local es realitzarà conforme al que es disposa en l'ordenança fiscal reguladora de la policia, bon govern i fiscalitat de la venda no sedentària.

  Pujar