28 de setembre de 2020 28/9/20

Callosa d'en Sarrià renovarà l'enllumenat públic en diferents punts del municipi

  L'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià continuarà desenvolupant el projecte de millora i compliment de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic en diferents punts del municipi. La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valènciana, a través de l'IVACE, impulsarà aquest projecte que redundarà en una disminució de la factura energètica. Aquesta nova actuació serà possible una vegada més gràcies als Fons FEDER.

  Segons ha notificat l'IVACE al Consistori, per a aquest 2019 Callosa d'en Sarrià es beneficiarà d'un total de 140.578 euros, a través d'una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, de manera que es recolzarà el 100% del cost del projecte. En aquesta ocasió es renovarà l'enllumenat del sector 6 del municipi, el sector 7 Algar, la zona del Poliesportiu, i la Urbanització Almedia.

  Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que se sufragaran està la substitució de llums i lluminàries per altres de major eficiència energètica i la implantació de reguladors de flux lumínic i dels encesos i apagats dels punts de llum, que s'adequaran a la nit a les necessitats reals d'il·luminació de les vies. Gràcies a aquest sistema es pot estalviar el 45% de l'energia consumida durant la nit.

  També es recolzarà la incorporació de rellotges, ajustats a l'hora solar, per a reduir el consum. Aquests rellotges astronòmics permeten la programació diària d'encés i apagat de l'enllumenat d'acord amb l'hora exacta d'eixida i posta del sol.

  Reducció d'un 70% del consum de l'enllumenat

  Segons les estimacions d'IVACE, la renovació de l'enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries LEDS podria reduir en un 70% el consum energètic d'enllumenat. Així mateix, a través d'aquest projecte s'aconseguirà donar compliment a la normativa actual quant a la instal·lació eficient de l'enllumenat.

  L'actuació se suma a una altra anterior en la qual es va renovar l'enllumenat de prop 40 carrers del municipi.

  Cal assenyalar, que aquesta línia d'incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l'Eix Prioritari 4 (Afavorir el passe a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

  Pujar